• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Και να πως ολοκληρώνεται το ημερήσιο μεταβολικό πάζλ!

Όταν ξαπλώνετε το βράδυ για να κοιμηθείτε ο μεταβολισμός σας εστιάζει στην συντήρηση, στην αποτοξίνωση, στην επισκευή και στην ανάπτυξη των ιστών και των οργάνων του σώματός σας. Η διαδικασία μυϊκού και οστικού κτισίματος γίνεται κατά την διάρκεια του ύπνου. Ο ύπνος δεν φημίζεται για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, αλλά εάν αυτός ο ρυθμός δεν είναι πλήρως σεβαστός πληρώνουμε το τίμημα.

Με το να καταναλώνετε ένα μεγάλο γεύμα προ ύπνου, μεγάλο μέρος της μεταβολικής ενέργειας που συνήθως ξοδεύεται στην συντήρηση, την αποτοξίνωση, την επισκευή και την ανάπτυξη αλλάζει στόχο και στρέφεται κατ’ανάγκη στην πέψη. Αυτός είναι απλά ο τρόπος λειτουργίας του σώματος. Έτσι, με την περίσσεια της ροής του αίματος και του μεταβολισμού να εστιάζει στην επεξεργασία του γεύματός σας την ώρα που κοιμάστε, είναι πιθανότερο να ξυπνήσετε φουσκωμένοι. Το χρονικό διάστημα μεταξύ δείπνου και πρωινού είναι το ιδανικό βιολογικά περιβάλλον για την ανοικοδόμηση του σώματος. Και αυτός είναι επίσης ο λόγος που το πρωινό ονομάζεται break-fast, γιατί τελειώνουμε αυτή την απαραίτητη περίοδο με φαγητό το πρωί.

Έτσι, εάν ξυπνάτε και νιώθετε κουρασμένοι και μπουχτισμένοι από την κατανάλωση ενός μεγάλου βραδυνού γεύματος επειδή δεν είχατε πραγματικά χαλαρωτικά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας, εκ φύσεως θα επαναλάβετε αυτό το μοτίβο. Δεν θα πεινάτε το πρωί επειδή το σώμα σας θα εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση αποτοξίνωσης όταν κανονικά θα έπρεπε να ετοιμάζεται για να τονώσει την μεταβολική δραστηριότητα. Και όλο αυτό θα γίνει ένας φαύλος κύκλος.

Χρειάζεται να εκπαιδεύσετε το σώμα σας και να αναπροσανατολίσετε τον τρόπο ζωής σας. Στοχεύστε σε μικρότερα γεύματα πιο νωρίς και σε χορταστικά πρωινά. Η κατανάλωση ενός χαλαρού, υγιεινού και χορταστικού μεσημεριανού καθιστά πιο εύκολο ένα ελαφρύ δείπνο.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα διατροφικά κόλπα με τα οποία μπορείτε να πειραματιστείτε ώστε να δείτε εάν δουλεύουν για εσάς, για το σώμα σας, το βάρος σας και τον τρόπο ζωής σας. Πειραματιστείτε! Να είστε περίεργοι. Να είστε οι επιστήμονες του δικού σας σώματος. Μην φοβάστε να κάνετε λάθη, γιατί με αυτά θα έρθουν και οι επιτυχίες.

Αφήστε μια απάντηση