• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Σημειώσεις σεμιναρίου

Η εξατομικευμένη διατροφή και άσκηση μπορούν να αποτελέσουν συμμάχους σας στο σύγχρονο και απαιτητικό τρόπο ζωής, αλλά παράλληλα να βελτιώσουν και τη φυσική σας απόδοση.

H φυσική σας κατάσταση εξαρτάται κατά πολύ από τη σύσταση σώματος, δηλαδή την αναλογία του λίπους και της μυϊκής σας μάζας στο σώμα, ενώ ο μεταβολισμός σας κυρίως από την ενέργεια που παράγεται για να επιτευχθούν οι οργανικές σας λειτουργίες και η φυσική σας δραστηριότητα. Επίσης, όταν είστε δραστήριοι το σώμα σας χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) και όταν καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε, χάνετε βάρος. Τα θρεπτικά συστατικά τα οποία παρέχουν ενέργεια στο σώμα είναι οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και το λίπος, ενώ οι βιταμίνες και τα μέταλλα εμφανίζουν καταλυτικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. Το καθένα από τα τρία αυτά θρεπτικά συστατικά έχει τη δική του συνεισφορά στον ενεργειακό μεταβολισμό, αλλά και τη δική του συνιστώμενη πρόσληψη.

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος και λίπος μέσω της ποδηλασίας θα βρείτε τη δύναμη του πεντάλ αρκετά διασκεδαστική. Ανάλογα με το βάρος σας, το φύλο σας, τις αντιστάσεις κατά την ποδηλασία, τη στάση του σώματός σας, και τη διάρκεια, η ποδηλασία θα σας βοηθήσει να κάψετε από 75-670 θερμίδες στη μισή ώρα. Επειδή λοιπόν 3500 θερμίδες  ισοδυναμούν περίπου με μισό κιλό λίπους και περαιτέρω σε 14 ώρες ποδηλασίας, ο ιδανικότερος συνδυασμός για να χάσετε βάρος και λίπος είναι να κάψετε 3500 θερμίδες περισσότερες από οτι θα καταναλώσετε. Έτσι εάν έχετε έλλειμμα 500 θερμίδων μέσω της διατροφής και της άσκησή σας θα χάνετε περίπου ½ κιλό την εβδομάδα, ενώ αυτή η αργή και σταθερή απώλεια είναι εύκολο να συντηρήσει και την μυϊκή σας μάζα, από την οποία εξαρτάται κατά πολύ ο μεταβολισμός σας και η απόδοσή σας.

Προκειμένου να επιτευχθεί η απώλεια λίπους είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές:

  Αρχίστε τη μέρα σας με πρωινό, το οποίο είναι το σημαντικότερο γεύμα για να ξεκινήσετε με αρκετή ενέργεια την ημέρα σας

  Τα συχνά γεύματα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ελέγχου βάρους και σας βοηθούν να έχετε συνεχή παροχή ενέργειας και να αποφεύγετε το αίσθημα της πείνας, ενώ συντηρούν τη μυική σας μάζα

  Να μην μειώσετε σημαντικά την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Μειώστε την ημερήσια πρόσληψη λίπους κατά 10% ή λιγότερο

  Αυξήστε τις φυτικές ίνες ώστε να καλύψετε την πείνα σας

  Τρώτε άφθονα λαχανικά κατά την διάρκεια της ημέρας

Παράλληλα, για να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα:

  Πρέπει να τρώτε 6-7 γεύματα καθημερινά

  Κρατήστε την πρόσληψη λίπους σε χαμηλά επίπεδα, όχι πάνω από 25%-30% της συνολικής καθημερινής πρόσληψης θερμίδων

  Σιγουρευτείτε ότι λαμβάνετε επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης καθημερινά

  Προσαρμόστε  την κατανάλωση πρωτεϊνών και υδατανθράκων σύμφωνα με τις αυξήσεις της ισχνής μάζας σώματο

  Συνεχίστε την αερόβια γυμναστική διότι βοηθάει στην καύση λίπους και στην κυκλοφορία του αίματος

Η σημασία της σωστής ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και κατά την άσκηση έχει καταλυτικό ρόλο στην διαδικασία ελέγχου του βάρους, ενώ το αίσθημα της δίψας δεν αποτελεί  αξιόπιστο δείκτη για τις ανάγκες ενυδάτωσης του σώματος. Προσπαθείστε να καταναλώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα υγρά, αφού έχετε από πριν εξασφαλίσει την πρόσβαση.

Η αλλαγή στη σύσταση σώματος μαζί και με τις κατάλληλες διατροφικές πρακτικές πριν, κατά και μετά την άσκηση θα βελτιστοποιήσουν την υγεία σας και τη φυσική σας απόδοση, ενώ η υιοθέτηση ρεαλιστικών στόχων συμπεριφοράς θα συμβάλλει στην βελτίωση της προσπάθειά σας.

Βρείτε όλη την παρουσίαση ηλεκτρονικά εδώ

Αφήστε μια απάντηση