• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Γιατί είναι σημαντικό να ξέρω το μεταβολισμό μου;

Σίγουρα είναι δελεαστικό να κατηγορείτε τον μεταβολισμό σας για την αύξηση του βάρους. Αλλά επειδή ο μεταβολισμός είναι μια φυσική διαδικασία, το σώμα σας τον ισορροπεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ατομικές σας ανάγκες. Γι’αυτό αν προσπαθήσετε τις λεγόμενες δίαιτες «πείνας», το σώμα σας επιβραδύνει τους ρυθμούς των σωματικών διαδικασιών και  διατηρεί θερμίδες για την επιβίωσή του.

Δυστυχώς, η αύξηση του σωματικού βάρους είναι συνήθως αποτέλεσμα του να τρώτε περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε. Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να δημιουργηθεί έλλειμμα ενέργειας καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες ή αυξάνοντας τον αριθμό των θερμίδων που καίτε. Έτσι, γνωρίζοντας τις θερμίδες που το σώμα σας πραγματικά μπορεί να παράγει για να καλύψει τις βασικές σας ανάγκες μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια την πρόσληψη των θερμίδων που απαιτούνται για να χάσετε βάρος και κυρίως λίπος. Επειδή 3.500 θερμίδες ισοδυναμούν περίπου με μισό κιλό λίπους, θα πρέπει να κάψετε 3.500 θερμίδες περισσότερες από ό,τι καταναλώνετε. Έτσι εάν κόψετε 500 θερμίδες από την διατροφή σας καθημερινά, θα χάνετε περίπου 1 κιλό την εβδομάδα.

Η δίαιτα συνδυασμένη με άσκηση σας βοηθά να χάσετε ακόμα περισσότερο βάρος. Η άσκηση είναι επίσης σημαντική για την διατήρηση του βάρους σας και την μη επανάκτηση του χαμένου βάρους. Η επιτυχημένη απώλεια βάρους απαιτεί μόνιμες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες και την άσκηση.

Αφήστε μια απάντηση