• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Κάντε την προσπάθεια αλλαγής του μεταβολισμού σας να μοιάζει με ένα όμορφο ταξίδι

Προσπαθώντας να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας είναι πιθανό να μη χάνετε βάρος, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που θα χάνατε μετά από τις αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες.

Όλοι είμαστε διατροφικά διαφορετικοί και γι’αυτό οι μόνοι πραγματικά σκληροί και γρήγοροι κανόνες είναι εκείνοι που ταιριάζουν στην προσωπική σας διατροφική εμπειρία. Ας πούμε ότι έχετε ξυπνήσει το πρωί και αποφασίζετε να μην φάτε πρωινό. Θα καταλάβετε λοιπόν ότι: «Δεν πεινάω, θα πιω μόνο λίγο καφέ και ίσως λίγα δημητριακά ή ένα κουλούρι. Εάν τρώω αυτή την ελάχιστη ποσότητα τροφής μέχρι το μεσημεριανό γεύμα θα χάσω βάρος.» Αλλά αυτή δεν είναι πραγματικά τόσο καλή στρατηγική.

Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται φυσικά το πρωί για να προετοιμάσει την επανεκκίνηση του μεταβολισμού σας.

Σε περίπτωση απουσίας τροφής ή απουσίας αρκετής τροφής, το σώμα ταράζεται. Λέει κάτι σαν: «Σκέφτηκα να ετοιμάσω αύξηση του μεταβολισμού με ένα πρωινό γεύμα. Νόμιζα ότι η τροφή μου ήταν άφθονη και αξιόπιστη, αλλά δεν υπάρχει τίποτα εδώ. Πρέπει να ναυάγησα σε έρημο νησί. Ή ίσως πεινάω. Καλύτερα να μειώσω τον μεταβολισμό, να αποθηκεύσω το λίπος και να μην χτίσω κανέναν μυ επειδή πρόκειται να έρθουν δύσκολοι καιροί.»

Αυτή η γενετικά προγραμματισμένη ανταπόκριση για επιβίωση είναι ένας λαμπρός μηχανισμός για υποστήριξη της συνέχειας της ζωής σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όταν ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται πρόβλημα με την προμήθεια τροφίμων, κάνει το πιο απλό και το πιο εντυπωσιακό επαναπρογραμματισμό του μεταβολισμού για να εξοικονομήσει ενέργεια: αποθηκεύει το λίπος και δεν χτίζει μυ. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που προσπαθείτε να κάνετε στον εαυτό σας με το να αρνείστε την τροφή για απώλεια βάρους.

Αφήστε μια απάντηση