• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

5 Οικογενειακά διατροφικά “tips” για μπαμπάδες

Για χρόνια, οι μαμάδες ήταν οι κυρίαρχες στην κουζίνα, δημιουργώντας υγιεινά γεύματα και διδάσκοντας τα παιδιά να τρώνε σωστά. Πλέον, όμως, και πολλοί μπαμπάδες συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη για όλη την οικογένεια. Όταν εμπλέκονται και οι δύο γονείς, παρέχεται ένα ισχυρό μήνυμα ότι η κατανάλωση θρεπτικών συστατικών αποτελεί σημαντικό μέρος μιας ευτυχισμένης και υγιεινής ζωής.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε εύκολους τρόπους μέσω των οποίων οι μπαμπάδες μπορούν να κάνουν τη διαφορά:

  1. Να είστε ο ίδιος ένα καλό παράδειγμα

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά το παιδί σας παρακολουθεί ποια τρόφιμα επιλέγετε – και ακολουθεί τα βήματά σας. Η διδασκαλία τους για να επιλέξουν πιο έξυπνα σνακ μπορεί να τους δώσει μια μεγάλη θρεπτική ώθηση. Εάν θέλετε τα παιδιά σας να επιλέξουν τα φρούτα στη θέση των μπισκότων, δείξτε τους πώς γίνεται με την καθοδήγηση.

  1. Ξεκινήστε από το Supermarket

Η αγορά τροφίμων δεν είναι απλώς δουλειά της μαμάς πια. Γιατί να μην πάρετε τα παιδιά στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσετε υγιεινά τρόφιμα; Θα τους άρεσε να δώσουν ιδέες για το οικογενειακό γεύμα και να βοηθήσουν στην εύρεση προϊόντων στο κατάστημα.

  1. Ξεκινήστε το μαγείρεμα!

Έρευνες δείχνουν ότι οι μπαμπάδες που ταξινομούν τα οικογενειακά γεύματα ως σημαντικό γεγονός είναι λιγότερο πιθανό να έχουν παιδιά που προτιμούν τα ταχυφαγεία. Όταν οι δύο γονείς μαγειρεύουν στην κουζίνα, η πιθανότητα ενός σπιτικού μαγειρεμένου γεύματος διπλασιάζεται. Αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο μπαμπάς πρέπει να έχει το καπέλο του σεφ. Όταν τα παιδιά βλέπουν τον μπαμπά να ανακατεύει κατσαρόλες και τηγάνια ή να κόβει λαχανικά στην κουζίνα, αναπτύσσουν μια ευρύτερη, πιο ευέλικτη άποψη για τους ρόλους των φύλων.

  1. Βγείτε έξω.

Για τους μπαμπάδες, οι υπαίθριες δραστηριότητες αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες προώθησης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Φυτέψτε στον κήπο, ανάψτε τη ψησταριά ή παίξτε μπάλα. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των γονέων και των παιδιών παίζουν βιντεοπαιχνίδια ή παρακολουθούν τηλεόραση τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, η ύπαιθρος είναι ιδανικός χώρος για να βοηθήσουν οι μπαμπάδες να ενισχυθεί η σωματική δραστηριότητα ολόκληρης της οικογένειας. Αντί να φτάσετε κάπου απομακρυσμένα, πηγαίνετε με την οικογένεια για μια βόλτα με το ποδήλατο ή για ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου.

  1. Μείνετε ενωμένοι.

Για να δημιουργήσετε μια οικογένεια που τρώει υγιεινά, πρέπει και οι δύο γονείς να επιλέξουν τον περίπατο και τη συζήτηση. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να έχουν μια υγιή σχέση με τα τρόφιμα και να διαμορφώνουν τις συμπεριφορές που θέλουν τα παιδιά τους να μιμηθούν. Βοηθήστε τα παιδιά να μάθουν ότι τα τρόφιμα παρέχουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και ότι δεν υπάρχουν "καλά" ή "κακά" τρόφιμα.

 

Αφήστε μια απάντηση