• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

15 συμβουλές για εύκολη απώλεια βάρους μετά τις διακοπές

Εάν τα εορταστικά δείπνα σας άφησαν με την αίσθηση του κορεσμού, αυτές οι υγιεινές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να ξεφουσκώσετε το συντομότερο δυνατό.

1: Γεμίστε ενέργεια με το σωστό πρωινό

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε μετά από τις υπερβολές του δείπνου είναι να φάτε περισσότερο το επόμενο πρωί, αλλά το σωστό πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο για να βάλετε την διατροφή σας και πάλι σε μια σειρά. Επιλέξτε ένα πρωινό που θα περιέχει ισορροπία ανάμεσα σε άπαχη πρωτεΐνη και σε φυτικές ίνες.

2: Καταναλώστε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε νερό

Πορτοκάλια, μανταρίνια και  ακτινίδια είναι φρούτα υψηλής περιεκτικότητας σε νερό και σας βοηθούν να αποβάλλετε τις τοξίνες και να ανακουφιστείτε από την κατακράτηση υγρών και το φούσκωμα. Και να μια ιδέα! Έχετε έτοιμα, κομμένα φρούτα για πρωινό ή κάντε ένα γρήγορο ρόφημα με γιαούρτι -ακτινίδιο και χυμό λάιμ.

3: Θυμηθείτε το μέγεθος της μερίδας σας

Εάν το μέγεθος της μερίδας σας διογκώθηκε κατά την διάρκεια των διακοπών, χρησιμοποιήστε διάφορα κόλπα για να επαναφέρετε τον έλεγχο στην διατροφή σας. Να θυμάστε ότι ο στόχος είναι να αισθάνεστε πλήρεις και όχι φουσκωμένοι. Χρησιμοποιείστε πιάτο σαλάτας για να οπτικοποιήσετε το μέγεθος που θα έπρεπε να έχει η μερίδα σας.

4: Κάντε απλές αλλαγές στις συνταγές

Χρησιμοποιώντας μπαχαρικά αντί για λίπος ενισχύετε την γεύση και καταπολεμάτε το αίσθημα του φουσκώματος. Η κανέλα και το τζίντζερ είναι βοηθητικά της πέψης και χρησιμοποιούνται ευρέως σε σπιτικά «γιατροσόφια» για την αντιμετώπιση του μετεωρισμού και του πρηξίματος.

5: Μπανάνες για κάλιο

Γνωρίζετε ότι θα πρέπει να ελαττώσετε το αλάτι για να ξεφουσκώσετε, αλλά δεν γνωρίζετε επίσης ότι θα πρέπει να καταναλώνετε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο. Μπορούν να βοηθήσουν για επίπεδη κοιλιά διώχνοντας το περίσσιο νάτριο από τον οργανισμό σας. Δοκιμάστε μπανάνες, σταφίδες, γάλα και γιαούρτι.

6: Επανεκκίνηση της διατροφής σας με φυτικές πρωτεΐνες

Για να κάνετε επανεκκίνηση των υγιεινών διατροφικών συνηθειών σας, απομακρυνθείτε από τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε άπαχη πρωτεΐνη, που θα σας κρατήσει χορτασμένους για περισσότερο από ό, τι οι απλοί υδατάνθρακες. Το ψητό στήθος κοτόπουλου δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Προτείνονται επίσης φυτικές πηγές όπως τα φασόλια και οι φακές. Όταν τρώτε κάτι τέτοιο παίρνετε και άπαχη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, γεγονός που είναι σημαντικό για να αισθανθείτε καλύτερα και να ξεκινήσετε και πάλι μια υγιεινή διατροφή.  

7: Μασήστε μαραθόσπορους

Πολλά είδη τσίχλας, ακόμα και εκείνες χωρίς ζάχαρη, γίνονται με αλκοόλες σακχάρων όπως μανιτόλη, σορβιτόλη και ξυλιτόλη, γεγονός που θα σας δημιουργήσει ακόμη χειρότερο συναίσθημα. Για δροσερή αναπνοή με όφελος ξεφουσκώματος, μασήστε σπόρους μάραθου.

8: Μάθετε ποιους υδατάνθρακες θα πρέπει να αποφύγετε

Επαναλάβετε μετά από μένα: «Οι υδατάνθρακες δεν είναι από τη  φύση τους κακοί.» Εάν προσπαθείτε να δώσετε στον μεταβολισμό σας μια ενεργοποίηση οι υδατάνθρακες μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε, δίνοντας ώθηση στην ενέργειά σας. Οι ειδικοί λένε ότι οι προβληματικοί υδατάνθρακες είναι οι επεξεργασμένοι όπως το λευκό αλεύρι, τα επεξεργασμένα δημητριακά και τα πρόσθετα σάκχαρα.

9: Καταναλώστε φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τα χαμηλά σε θερμίδες και υψηλά σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες πράσινα λαχανικά είναι απαραίτητα για το άλμα έναρξης ενός νέου προγράμματος διατροφής. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι αρκετά πίσω στην λίστα με τα καλύτερα τρόφιμα που θα θέλατε να φάτε. Επιλέγετε κυρίως το λάχανο λόγω της προσαρμοστικότητάς του. Μπορείτε να το κάνετε στον ατμό, να το αναμίξετε με κάποια σως ή να φτιάξετε τσιπς από τα φύλλα του.

10: Προσθέστε την αγκινάρα στο πιάτο σας

Οι αγκινάρες έχουν σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Χαμηλές σε υδατάνθρακες και υψηλές σε φυτικές ίνες, αυτές οι στρογγυλές επιλογές  χρειάζονται χρόνο για να καταναλωθούν, ο χρόνος δηλαδή που απαιτείται για να νιώσετε πλήρεις. Δοκιμάστε το πασπάλισμα με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο πάνω από αγκινάρες στον ατμό για ένα απλό και εκλεπτυσμένο συνοδευτικό ή ορεκτικό.

11: Να είστε πολύ προσεκτικοί με τις επιλογές αλκοόλ

Οι γιορτές και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για ποτό, αλλά η σωστή επιλογή του σωστού ποτού μπορεί να σας βοηθήσει στην ανακούφισή σας μετά τις διακοπές σας. «Περιοριστείτε σε ένα ή δύο ποτά ανά γιορτή και προτιμήστε κρασί, βότκα με μίγμα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή στεγνό μηλίτη. Ποτά που πρέπει να αποφεύγετε: μαργαρίτες, κοκτέιλς και κανάτα με punch

12: Σταματήστε να προσθέτετε γλυκαντικές ουσίες

Μία από τις βασικές αρχές για αποτοξίνωση είναι να εκτοπίζετε τα γλυκά. Αποφύγετε τεχνητά γλυκαντικά και προτιμήστε στέβια εάν πρέπει να γλυκάνετε τον καφέ ή το τσάι σας. Εάν χρειάζεστε ένα γλυκό σνακ προτιμήστε φρούτα όπως σύκα, δαμάσκηνα, cranberries ή βακίνια και ανανά.

13: Αποφύγετε το ανθρακικό

Εάν προσπαθείτε να πάρετε πίσω τις υγιεινές συνήθειές σας, προφανώς δεν θα πλησιάσετε την σόδα με ζάχαρη, σωστά; Σωστά. Παρόλο που τα αναψυκτικά διαίτης δεν περιέχουν θερμίδες, έχουν αέρα που θα παγιδευτεί στο σώμα σας και θα σας κάνει να νιώσετε σαν μπαλόνι. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να επιστρέψετε στο παλιό καλό νερό. Προσπαθήστε να ρίξετε μέσα φέτες τζίντζερ για γεύση και για να βοηθήσετε την πέψη σας.

14: Απλά συνεχίστε να πίνετε νερό!

Και μιλώντας για νερό, συγχωρέστε την επανάληψη που κάνουμε και απλά βεβαιωθείτε ότι πίνετε πολύ από αυτό. Ναι, το έχουμε πει μία ή δύο (εκατομμύρια) φορές πιο πριν, αλλά θα πρέπει να το κάνετε για να διατηρείτε το σώμα σας σε σωστή λειτουργία και να διώχνετε τις τοξίνες. Η αύξηση πρόσληψης νερού θα βοηθήσει τους νεφρούς σας να εκκρίνουν το επιπλέον αλάτι και νερό από το σώμα σας γρήγορα και να μειωθεί το πρήξιμό σας.

15: Ολοκληρώστε την επανένταξή σας στην υγιεινή διατροφή με την άσκηση

Παρά το γεγονός ότι η άσκηση δεν θα σας κάνει απαραίτητα να χάσετε βάρος αμέσως, περιέχει μερικά οφέλη όπως καρδιαγγειακή δύναμη, υγιή οστά, καλύτερο ύπνο και χαμηλότερα επίπεδα άγχους, που είναι το τέλειο αντίδοτο στην τρέλα των διακοπών. Κάντε κάτι που σας αρέσει και στον βαθμό που δεν θα σας αγχώσει. Το σώμα, το μυαλό και η μέση σας θα σας ευχαριστούν.

 

Αφήστε μια απάντηση