• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Χορτόπιτα με κινόα

Δοκιμάστε αυτή την χαμηλοθερμιδική συνταγή για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!

 – ½ φλιτζάνι κινόα, πλυμένο και στραγγισμένο

 – 1 μεγάλο μάτσο ραδίκια (450-550 γραμμάρια), κομμένα σε μικρά κομμάτια (αφαιρέστε τον μίσχο)

 – 1 μαρούλι, σε κομμάτια

 – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σε 3 δόσεις

 – 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες (2 φλιτζάνια)

 – 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (1/4 φλιτζανιού)

 – ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

 – ¼ φλιτζάνι τριμμένη φέτα (30 γραμμάρια)

 – ¼ φλιτζάνι τριμμένο κατσικίσιο ή ελβετικό τυρί (30 γραμμάρια)

 – 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

 

  1. Βάλτε το κινόα σε μία μικρή κατσαρόλα και ψήστε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να στεγνώσει. Προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και αλάτι, εάν το επιθυμείτε. Σκεπάστε και αφήστε το να πάρει βράση. Χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και σιγοβράστε, με κλειστό το καπάκι, για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από την φωτιά και μεταφέρετε το κινόα σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Ζεσταίνετε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα ραδίκια και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά, ή μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το μαρούλι και αφήστε για άλλα 1 με 2 λεπτά. Μεταφέρετε τα χόρτα σε σουρωτήρι και στραγγίξτε. Μεταφέρετέ τα σε ξύλο κοπής και ψιλοκόψτε σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε τα χόρτα με το κινόα.

  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα πράσινα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την φέτα και το κατσικίσιο τυρί στο μείγμα του κινόα. Προσθέστε τα αυγά και αλατοπίπερο και ανακατέψτε.

  4. Ρίξτε 1 κ.σ. λάδι σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο. Ζεστάνετε για 5 λεπτά. Απλώστε το λάδι στην επιφάνεια του ταψιού, στην συνέχεια απλώστε το μείγμα σας με μία σπάτουλα. Ψήστε για 20 λεπτά. Περιχύστε την πίτα με το λάδι που έμεινε (1 κ.σ.) και ψήστε για άλλα 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Αφήστε μια απάντηση