• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Φθινοπωρινά φρούτα

Η κατανάλωση εποχιακών τροφίμων ωφελεί την υγεία σας σε πολλά επίπεδα. Τα εποχιακά τρόφιμα θρέφουν το σώμα με άκρως απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο που τον χειμώνα αναζητούμε ζεστές σούπες, ενώ το καλοκαίρι τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μία πολύχρωμη δροσερή σαλάτα. Το τρόφιμο που καταναλώνεται στην εποχή του έχει καλύτερη γεύση. Τα τρόφιμα που συλλέγονται πολύ πριν την πλήρη ωρίμανσή τους και έπειτα φυλάσσονται σε καταψύκτες για αρκετούς, πιθανά, μήνες δεν μπορούν να αναπτύξουν όλη την γεύση και την θρεπτική αξία τους. Το εποχιακό τρόφιμο είναι επίσης καλύτερο για το περιβάλλον καθώς έχει διανύσει γενετικά μικρότερη απόσταση από το περιβόλι στο πιάτο. Έτσι, για το καλό της υγείας σας, της γεύσης και του περιβάλλοντός σας καταναλώστε φρούτα και λαχανικά εποχής. Για να εξασφαλίσετε βέλτιστο ανοσοποιητικό σύστημα για τους κρύους μήνες του χειμώνα, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το φθινοπωρινό σας πιάτο είναι γεμάτο από φρέσκα και εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

Μήλα

Τα μήλα είναι ένα κλασσικό φθινοπωρινό φρούτο, το οποίο είναι ταυτόχρονα και από τα πιο υγιεινά. Είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως κουερσετίνη, κατεχίνες, φλοριτζίνη και χλωρογενικό οξύ, προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου, προλαμβάνουν πέτρες στα νεφρά και βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερόλης, αυξάνοντας παράλληλα την καλή.

Αχλάδια

Τα αχλάδια περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και του παχέος εντέρου και προστατεύουν από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Το αχλάδι θεωρείται, επίσης, υποαλλαεργικό φρούτο και συχνά συνίσταται ως το πρώτο φρούτο για να δοθεί σε ένα βρέφος. Παράλληλα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και χαλκό.

Ακτινίδιο

Αυτά τα μικρά φρούτα περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά που προστατεύουν το γεννετικό υλικό. Βοηθούν, επίσης, στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος, προστατεύουν την καρδιά και το παχύ έντερο, καταπολεμούν το άσθμα και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο, χαλκό, μαγνήσιο, βιταμίνη E και μαγγάνιο.

Δαμάσκηνα

Αυτό το σκληρό φρούτο είναι ένας γλυκός, αλλά και υγιής τρόπος για να ικανοποιήσετε την πείνα σας. Τα δαμάσκηνα βοηθούν στην διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και στην μείωση κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι χρωστικές σε ορισμένες δαμάσκηνα (μπλε και κόκκινο), που ονομάζονται ανθοκυανίνες, εμφανίζουν αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον, τα δαμάσκηνα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να σας βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος και να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Τέλος, η κατανάλωση δαμάσκηνων βοηθά στην βελτίωση της μνήμης, καθώς τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που επηρεάζουν την μνήμη, ενώ συμβάλλουν και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου λόγω του ότι είναι πλουσια σε φυτικές ίνες.

Αφήστε μια απάντηση