• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ;

Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, τα παιδιά σας είναι ενθουσιώδεις αγοραστές. Καθημερινά βομβαρδίζονται με διαφημίσεις σνακ, αναψυκτικών και άλλων σακχαρούχων επεξεργασμένων τροφίμων. Δυστυχώς, το σούπερ μάρκετ δεν είναι ένα ασφαλές καταφύγιο από όλα αυτά τα μηνύματα. Με τα σακχαρούχα δημητριακά τοποθετημένα στο ύψος των ματιών ενός παιδιού και με τα ταμεία γεμάτα με τσίχλες, καραμέλες και τσιπς δεν αποτελεί έκπληξη που το μήλο ή το ψωμί ολικής αλέσεως δεν ανήκουν στις διατροφικές του αναζητήσεις.

Εδώ είναι τέσσερις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την οικογενειακή επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ φιλική και υγιεινή.

  1. Συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στην διαδικασία. Για να αποφύγετε να αγοράσετε πράγματα που δεν χρειάζεστε, πάντα να ψωνίζετε με λίστα. Τα παιδιά αγαπούν να βοηθούν, γι’αυτό δώστε τους μέρος της λίστας σαν να είναι δικιά τους. Μια άλλη ιδέα είναι να παίξετε το παιχνίδι του ουράνιου τόξου! Τα παιδιά πρέπει να επιλέγουν φρέσκα φρούτα ή λαχανικά με το κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου ώστε να καταναλωθεί κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Ενθαρρύνετε την ποικιλία και δοκιμάστε τρόφιμα που μπορεί να μην είχατε δοκιμάσει πριν.

  2. Μην επισκέπτεστε όλους τους διαδρόμους. Έχοντας μια λίστα μαζί σας δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνετε σε όλους τους διαδρόμους. Αυτό θα μειώσει τον χρόνο που δαπανάται στο κατάστημα και θα σας γλυτώσει από την αναίτια αγορά πραγμάτων που δεν χρειάζεστε.

  3. Ψωνίζετε στην γύρω περιοχή του χώρου του καταστήματος. Στο σούπερ μάρκετ ίσως θα έχετε παρατηρήσει ότι τα λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα, τα λαχανικά και το κρέας μπορεί να βρεθούν κατά κατά μήκος των τοίχων του καταστήματος. Καθώς κινείστε προς το κέντρο του καταστήματος, θα βρείτε επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως πατατάκια, γλυκά, μπισκότα και κράκερ που τραβούν το βλέμμα των παιδιών, γι αυτό θα ήταν καλό να το αποφυγετε.

  4. Εξασκηθείτε στην ασφάλεια του καλαθιού των αγορών. Δεν θα οδηγούσατε ένα αμάξι χωρίς ζώνη ασφαλείας ή ένα ποδήλατο χωρίς κράνος, γι’αυτό μην αφήνετε το παιδί σας με ένα κινούμενο καρότσι σούπερ μάρκετ χωρίς ζώνη ασφαλείας. Θα πρέπει να τους υπενθυμίζετε ότι δεν είναι ασφαλές να μετακινούν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος το καρότσι ή να στέκονται στο εσωτερικό του καροτσιού. Ελέγξτε το σούπερ μάρκετ για να δείτε εάν έχουν ειδικά καρότσια για τα παιδιά.

 

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά είναι να έχουν διαθέσιμα υγιεινά τρόφιμα στο σπίτι. Εάν δεν θέλετε τα παιδιά σας να τρώνε πρόχειρο φαγητό, μην το αγοράσετε.

 

Αφήστε μια απάντηση