• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Προλαβαίνω μέχρι το καλοκαίρι;

Τα κιλά των διακοπών χάνονται εύκολα αρκεί να ακολουθηθεί ο σωστός τρόπος. Τα κιλά αυτά λοιπόν ο οργανισμός δεν τα έχει αφομοιώσει, που σημαίνει ότι σύμφωνα με την αρχή του εξατομικευμένου διαιτολογίου μπορούν να χαθούν μόνιμα & σωστά.

Η ανησυχία σχετικά με την γρήγορη απώλεια βάρους είναι ότι συνήθως χρειάζεται εξαιρετικές προσπάθειες άσκησης και διατροφής, οι οποίες συνήθως δεν αντέχουν στον χρόνο. Η επιτυχημένη απώλεια βάρους απαιτεί μόνιμες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες και την άσκηση.

Μια αργή και σταθερή απώλεια βάρους είναι εύκολο να διατηρηθεί σε μακροχρόνιο επίπεδο. Απώλεια ενός με δύο κιλά την εβδομάδα είναι η προτεινόμενη από τους ειδικούς. Αν και αυτό δείχνει μια εξαιρετικά αργή εξέλιξη στην διαδικασία απώλειας βάρους, είναι ένας ρυθμός που πιθανά να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το χαμένο βάρος. Να θυμάστε ότι μισό κιλό λίπους περιέχει 3.500 θερμίδες. Έτσι θα πρέπει να κάψετε 500 θερμίδες περισσότερες από ό,τι τρώτε κάθε μέρα για να χάσετε 1 κιλό την εβδομάδα (500 θερμίδες x 7 ημέρες = 3.500 θερμίδες). Εάν χάνετε πολύ βάρος γρήγορα, τότε αυτό μπορεί να μην είναι λίπος. Μπορεί να είναι νερό ή μύες, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να κάψετε πολλές θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε παράλληλα με την επαναφορά σας σε καλές διατροφικές συνήθειες, είναι η διαχείριση των συναισθημάτων σας που σας οδηγούν στην όποια κατανάλωση τροφής και η αύξηση της φυσικής σας δραστηριότητας.

 

Αφήστε μια απάντηση