• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Ο χρόνος άλλαξε… εσύ;

Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα. Οι γιορτές τελείωσαν. Όλοι φάγαμε λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες, με λίγη διάθεση για υπολογισμό θερμίδων. Μήπως η ζυγαριά διαμαρτύρεται και νιώθουμε φουσκωμένοι; Ήρθε η ώρα μαζί με τα γιορτινά, να απομακρύνουμε και τα γλυκά!

Κάντε πιο υγιεινές επιλογές για να διώξετε γρήγορα τα περιττά κιλά, θέτοντας νέους στόχους και ρυθμίζοντας το διατροφικό σας πλάνο. Με τη νέα χρονιά βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας και συνδυάστε την με το κατάλληλο διατροφικό πλάνο.

 

10 TIPS ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

1) Απομακρύνετε τον πειρασμό από το ντουλάπι σας, διώχνοντας τις λιχουδιές. Αγοράστε υγιεινά σνακ όπως: μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα και φρέσκα εποχιακά φρούτα.

2) Καταμερίστε τα γεύματά σας σωστά μέσα στην ημέρα, περιορίζοντας έτσι το τσιμπολόγημα. Μην παραλείπετε γεύματα και ενδιάμεσα σνακ, ώστε να μη σας παρασύρει η λιγούρα σε λάθος επιλογές.

3) Η ενυδάτωση του οργανισμού σας αποτελεί χρυσό κανόνα για την επίτευξη των στόχων σας. Πίνετε τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα νερό την ημέρα και κατά προτίμηση ανάμεσα στα γεύματα.

4) Τοποθετήστε τα φρούτα και τα λαχανικά σε ορατά σημεία. Βάλτε τα στο μπροστινό μέρος του ψυγείου σας, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα βλέπετε όταν το ανοίγετε. Βέβαια, αν δε σας αρέσουν, μια απολαυστική λύση για να τα καταναλώσετε είναι τα smoothies.

5) Πιείτε τον καφέ και το τσάι σας χωρίς ζάχαρη. Η μείωση της πρόσληψης σακχάρων, όπως αποκαλύπτουν οι έρευνες, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

6) Περιορίστε τα ανθρακούχα αναψυκτικά. Γνωρίζατε ότι ένα κουτάκι αναψυκτικό περιέχει περίπου 7 κουταλάκια του γλυκού σάκχαρα (140kcal);

7) Προσθέστε μπαχαρικά και μυρωδικά στο πιάτο σας. Έτσι θα έχετε την έντονη γεύση που επιθυμείτε, χωρίς βέβαια την προσθήκη άλατος.

8) Διαλέξτε τρόφιμα με μειωμένα λιπαρά. Το άπαχο τυρί, το αποβουτυρωμένο γάλα και το άπαχο γιαούρτι αποτελούν πολύ καλές επιλογές.

9) Η μαύρη σοκολάτα είναι ιδανική επιλογή για επιδόρπιο. Περιέχει λιγότερα σάκχαρα, λιπαρά και νάτριο, ενώ παράλληλα, χάρη στο κακάο, μπορεί να ικανοποιήσει τη λαχτάρα σας για γλυκό, με υγιεινό τρόπο.

10) Μη χουζουρεύετε τα Σαββατοκύριακα. Μία βόλτα με το σκύλο σας, το τρέξιμο ή ακόμη και το μπάσκετ στο γήπεδο της γειτονιάς, είναι καλές επιλογές για ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο γεμάτο ενέργεια.

 


 

Βάλτε τα πράσινα smoothies στη ζωή σας!

 

Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την κατανάλωση των έντονα γευστικών βιομηχανοποιημένων προϊόντων (κράκερ, πατάκια, κρουασάν, παγωτά, σοκολατοειδή, δημητριακά πρωινού κτλ.), καθώς θα σας αφήσει μία αίσθηση ικανοποίησης και πληρότητας. Έτσι θα έχετε λιγότερο χώρο για άλλα, λιγότερο υγιεινά, τρόφιμα!

Βασικός τρόπος παρασκευής πράσινων smoothies:

60% πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αυτά μπορεί να είναι οποιαδήποτε: σπανάκι, μαρούλι, λαχανίδα, αντίδια, ραδίκια, ρόκα, πικραλίδα κτλ.

40% φρέσκα φρούτα

Αυτά μπορεί να είναι μπανάνα, μήλο, πορτοκάλι, ροδάκινο κτλ.

Πρόσθετα συστατικά

– Νερό ή γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου

– Χυμός από πορτοκάλι ή ένα λεμόνι

– Πάγος (αν δεν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα φρούτα)

– Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε: φρέσκα φύλλα μέντας, ginger, κακάο, χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι), goji berry, cranberries, ανάλατους ξηρούς καρπούς κτλ.

Πώς να το φτιάξετε

1) Τοποθετήστε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που έχετε επιλέξει στο μπλέντερ με νερό ή γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή με χυμό πορτοκάλι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

2) Προσθέστε στο μπλέντερ τη μπανάνα και ό,τι άλλο συστατικό έχετε διαλέξει, προσθέτοντας τον πάγο τελευταίο, και χτυπήστε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. (30-60 δευτερόλεπτα).

3) Το smoothie σας είναι έτοιμο.

Μπορείτε να το προσφέρετε στον εαυτό σας αλλά και στα παιδιά σας, είτε ως πρωινό είτε ως σνακ. Μια ιδανική ποσότητα αντιστοιχεί σε περίπου 1 λίτρο πράσινο smoothie την ημέρα.

Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση