• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Κρατήστε τα τρόφιμα στην παραλία δροσερά με χρήσιμες συμβουλές

Είμαστε σχεδόν στη μέση του καλοκαιριού, οπότε αν δεν έχετε ετοιμάσει ένα νοστιμότατο σνακ και δεν κατευθύνεστε προς ένα δάσος ή μια κοντινή παραλία, μαζέψτε την οικογένεια και τους φίλους σας, πάρτε τις αγαπημένες σας λιχουδιές και βάλτε τες σε ένα ψυγειάκι και βγείτε! Στην πραγματικότητα, με μια δεύτερη σκέψη, μην τα βάλετε απλά στο ψυγειάκι. Υπάρχει ο σωστός τρόπος να το κάνετε. Μάθετέ τον συνεχίζοντας να διαβάζετε.

Καθαρίστε το ψυγειάκι σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Είναι αυτονόητο, αλλά εάν πρόκειται να καταναλώσετε κάτι από το ψυγειάκι, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό πριν το χρησιμοποιήσετε! Πλύνετε το εσωτερικό διεξοδικά με νερό και σαπούνι ή μαγειρική σόδα. Ξεπλύνετε καλά.

Προκαταψύξτε τα πιο δροσερά τρόφιμα.

Θα είστε ακόμη πιο ευτυχισμένοι με το πόσο καλά διατηρούνται όλα όταν έχετε προκαταψύξει το φαγητό πριν το συσκευάσετε για το πικ-νικ.

Καλύψτε το περιεχόμενο με πάγο.

Για καλύτερα αποτελέσματα, καλύψτε τα (ιδανικά προκατεψυγμένα) τρόφιμα με παγοκύστες. Ωστόσο, για να συμβαδίσετε με την οικολογική σας συνείδηση επιλέξτε παγοκύστες που επαναχρησιμοποιούνται.

Συσκευάστε τα τρόφιμα με την σειρά που σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Για να διατηρήσετε ακόμη καλύτερα την ψύξη, καλύτερα να πακετάρετε τα τρόφιμα με την σειρά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Εάν είναι δυνατόν, συσκευάστε ενιαίο κομμάτι πάγου στο ψυγειάκι σας.

Όταν πρόκεται να παραμείνετε τις θερμές ώρες της ημέρας και πρέπει να διατηρήσετε τα τρόφιμα, όσο μεγαλύτερο είναι το κομμάτι πάγου, τόσο καλύτερη η διατήρηση χαμηλότερης θερμοκρασίας.

Να θυμάστε ότι το ψυγειάκι λειτουργεί καλύτερα όταν δεν είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.

Το ψυγειάκι δεν διαφέρει από τους ανθρώπους. Τις πολύ ζεστές ημέρες, λειτουργεί πολύ καλύτερα στην σκιά.

Βεβαιωθείτε ότι το ψυγειάκι είναι κλειστό όποτε είναι δυνατόν.

Κρατήστε την ζέστη έξω από το ψυγειάκι κλείνοντας το καπάκι του όταν δεν είναι σε χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, άλλωστε, και σαν καρεκλάκι παραλίας.

Χρησιμοποιήστε την τάπα αποστράγγισης.

Σίγουρα, η τάπα αποστράγγιξης είναι ένας πολύς καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγεται η ανάπτυξη μούχλας, το οποίο μπορεί να προκύψει, εάν το ψυγείο σας δεν αερίζεται επαρκώς. 

Αφήστε μια απάντηση