• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Καστανή ζάχαρη, άσπρη ζάχαρη…Ποια είναι πιο υγιεινή;

Πιάνετε τον εαυτό σας να πληρώνει περισσότερα για καστανή ζάχαρη από ό,τι για την κανονική λευκή ζάχαρη; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η πιο υγιεινή για εσάς;

Για να απαντήσετε, ας εξηγήσουμε πώς φτιάχνεται η ζάχαρη. Ναι, αν και προέρχεται από σακχαρώδη καλάμια ή τεύτλα, περνάει από κάποια επεξεργασία πριν φτάσει στην τελική μορφή που βλέπουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε:

  1. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι είτε το κοτσάνι του ζαχαροκάλαμου είτε ζαχαρότευτλα (ρίζα).

  2. Πρώτα δημιουργείται η ακατέργαστη ζάχαρη και μετά η λευκή ή ραφιναρισμένη.

  3. Και εδώ το σημαντικό: Η καστανή ζάχαρη γίνεται με την λήψη ραφιναρισμένης ζάχαρης και ανάμειξή της με λίγη μελάσσα. Η μελάσσα δεν είναι υγιεινή και δεν περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.

Ως εκ τούτου, η καστανή ζάχαρη δεν μπορεί να θεωρηθεί πιο υγιεινή από την λευκή ζάχαρη, αν και ορισμένοι έμποροι θα ήθελαν να το πιστεύουν. Κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη περιέχει 4 γραμμάρια ζάχαρης, που προσθέτει 16 θερμίδες στα τρόφιμα/ποτά σας.

Τι πρέπει να κάνετε στο σούπερ μάρκετ:

Όλα τα κοκκοποιημένα σάκχαρα είναι λίγο ή πολύ το ίδιο θρεπτικά. Η ζάχαρη με μελάσσα είναι λίγο διαφορετική (πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν την διαφορά) και έχει διαφορετική συμπεριφορά στο ψήσιμο με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ελαφρώς πιο υγρό.

Αφήστε μια απάντηση