• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Και όμως και αυτό το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε τα δροσερά κοκτέιλ χωρίς φόβο

Τα αλκοολούχα ποτά αποτελούν μια πηγή υψηλών θερμίδων, ζάχαρης, ακόμη και αλατιού. Προσπαθήστε να έχετε μερικές υγιέστερες εναλλακτικές λύσεις ώστε να εντυπωσιάσετε φίλους και οικογένεια και να παραγγέλνετε ελεύθερα όταν είστε έξω.

Εδώ είναι οι εννέα βασικές κατευθυντήριες γραμμές για να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές ποτών:

  1. Χρησιμοποιείτε μόνο φρέσκο χυμό ή 100% χυμό φρούτων για να μειώσετε τα πρόσθετα σάκχαρα. Ο χυμός φρούτων είναι καλύτερα να αραιώνεται με νερό ή πάγο για να μειώσετε τις θερμίδες.

  2. Επιλέξτε ανθρακούχο νερό αντί άλλων ανθρακούχων ποτών για την ελαχιστοποίηση λήψης νατρίου και άλλων πρόσθετων.

  3. Φτιάξτε απλό σιρόπι με μέλι που, αν και σακχαρούχο, έχει κάποια πρόσθετα οφέλη, όπως και αντιοξειδωτικά. Επίσης, προσφέρει καλύτερο έλεγχο της περιεκτικότητας σε σάκχαρα. Για κάθε συνταγή που απαιτεί απλό σιρόπι θα χρησιμοποιήσετε το εξής: ½ κουταλιά της σούπας μέλι αναμεμιγμένο με ¾ της κουταλιάς ζεστό νερό.

  4. Χρησιμοποιήστε ολόκληρα φρούτα αντί για ζάχαρη ή αρωματισμένα σιρόπια.

  5. Επιλέξτε ελαφρύ αλκοόλ αντί για σκούρο.

  6. Περιορίστε την κατανάλωση σε ένα είδος αλκοόλ ανά ποτό. Τα κοκτέιλ περιέχουν διάφορα είδη αλκοόλ, αρά και αρκετές θερμίδες, γι’αυτό περιοριστείτε σε ένα είδος (ή σε 40 γραμμάρια) κάθε φορά.

  7. Το μέγεθος μετράει, ειδικά όταν πρόκειται για την κατανάλωση υγρών θερμίδων. Γι’αυτό όλα τα ποτά θα πρέπει να είναι περίπου 230 γραμμάρια.

  8. Επιλέξτε θρεπτικά συστατικά. Το τζίντζερ, ο καφές και το λεμόνι υπάρχουν σε πολλά από τα ποτά μας.

  9. Σε κάθε συνταγή που απαιτείται κόκα κόλα, χρησιμοποιήστε εναλλακτικά διαίτης.

2 δροσερές επιλογές για τη βραδυνή σας έξοδο ή για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας στο σπίτι:

  1. Γρανίτα πεπόνι-μέντα

Πολτοποιήστε ένα φλυτζάνι πεπόνι και 5 φύλλα φρέσκιας μέντας μέχρι να γίνει ομογενοποιημένο υγρό. Παγώστε σε μία θήκη για παγάκια. Μόλις στερεοποιηθεί, αναμίξτε με 1 δόση λευκό ρούμι μέχρι να έχει την υφή της γρανίτας.

  1.  Daiquiri-Lime με φράουλες

Αναμίξτε 1 δόση απλό σιρόπι, 1 δόση λευκό ρούμι, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ, μία μικρή χούφτα κατεψυγμένες φράουλες και ½ φλυτζάνι πάγο. Ανακατέψτε καλά.

Αφήστε μια απάντηση