• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Αλλάξτε τη ζωή σας σε 4 εβδομάδες

Εδώ βρίσκεται όλο το σχέδιο μέσα σε μία σελίδα

Κολλήστε το στο ψυγείο σας ή κρατήστε το στην τσάντα σας ώστε να μην χάνετε την σειρά σας

1Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

Αυτή η εβδομάδα έχει να κάνει με την απλοποίηση της διατροφής και του τρόπου ζωής σας. Καθαρίστε τα συρτάρια σας και ετοιμαστείτε για κάτι καινούριο.

ΦΑΓΗΤΟ: Κόψτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα συνήθη ύποπτα για αύξηση βάρους, όπως γλυκά, αρτοποιήματα, αλλαντικά, και καφεΐνη και  αλκοόλ. Φάτε 5-6 μικρά  και προσεγμένα γεύματα που βασίζονται στα λαχανικά, φρούτα και άπαχες πρωτεΐνες.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Ξεκινήστε το περπάτημα καθημερινά και εναλλάσσετε γιόγκα  με προπονήσεις ενδυνάμωσης.

ΖΩΗ: Ξεκινήστε μια εβδομάδα με καθαρισμό του χώρου σας, αντικατάσταση τοξικών καθαριστικών με άλλα που είναι υπέρ του περιβάλλοντος και προετοιμαστείτε να ξαπλώνετε 10 λεπτά νωρίτερα κάθε νύχτα.

2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

Αισθάνεστε ήδη ελαφρύτεροι· κρατήστε τα πράγματά σας καθαρά συνεχίζοντας την «απεξάρτησή» σας και βρείτε τρόπους να ανανεωθείτε.

ΦΑΓΗΤΟ: Εάν θέλετε, ξεκινήστε να επαναφέρετε σταδιακά συγκεκριμένα τρόφιμα στην διατροφή σας και σημειώνετε πώς σας κάνουν να αισθάνεστε. Μην παραλείπετε γεύματα.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Επιμηκύνετε τους περιπάτους σας και ξεκινήστε να κάνετε λίγο τρέξιμο.

ΖΩΗ: Αντικαταστήστε «τοξικές» σκέψεις με υγιείς πνευματικά συνήθειες. Πάρτε χρόνο για να αποσυμπιεστείτε, να επικοινωνήσετε με ένα φίλο και αλλάξτε την απογοήτευση με την ευγνωμοσύνη.

3Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

Αρχίστε να μετατρέπετε τις υγιεινές επιλογές σε συνήθειες όσο ορθοποδείτε στην υγιεινή ζωή και φτιάχνετε την διάθεσή σας.

ΦΑΓΗΤΟ: Ξεκινήστε να βάζετε στην ζωή σας υγιεινές συνήθειες που θα διατηρήσετε για πάντα επικεντρώνοντας την προσοχή σας σε θρεπτικές αλλαγές (καφέ ρύζι αντί για λευκό, ζυμαρικά ολικής αλέσεως). Χρησιμοποιήστε φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά για να ενισχύσετε την γεύση χωρίς την προσθήκη αλατιού.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Ξεκινήστε προπονήσεις για εκγύμναση του σώματος και του καρδιαγγειακού συστήματος. Από το περπάτημα και το ελαφρύ τρέξιμο μπείτε σε πιο γρήγορο τρέξιμο.

ΖΩΗ: Κάντε αναδιάταξη της λίστας με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε ώστε να μεγιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας (και την ενέργειά σας). Ξοδέψτε χρόνο με ανθρώπους που σας δίνουν ενέργεια. Προσφέρετε κάτι καθημερινά.

4Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

Ανεβάστε τον πήχη για την υγεία σας στην καθημερινότητά σας. Ο στόχος τώρα είναι να τον κρατήσετε εκεί.

ΦΑΓΗΤΟ: Βελτιώστε τις στρατηγικές της κατανάλωσης φαγητού. Κάντε μια «ευέλικτη» προσέγγιση στο φαγητό με 8 ή και περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα, υγιεινές πρωτεΐνες και περιστασιακά οργανικά, χωρίς ορμόνες γαλακτοκομικά ή κρέας.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Πιέστε τον εαυτό σας να αγγίξει τα όριά του και κάντε προπονήσεις που να καλύπτουν την εκγύμναση όλου του σώματος μαζί με πιο έντονο περπάτημα/τρέξιμο.

ΖΩΗ: Κοιτάξτε αυτή την εβδομάδα τι θέλετε να πετύχετε αυτό τον χρόνο. Ξεχωρίστε έναν προσωπικό ή επαγγελματικό στόχο, βρείτε υποστήριξη και ξεκίνηστε για την πραγματοποίησή του.

 

Ειρήνη Μπαμπαρούτση, Ph.D. 

Κλινική διαιτολόγος – Αθλητική διατροφολόγος,

Επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού γραφείου «ΘΕΡΜΙΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση