• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Αθλητικά ποτά και η σημασία τους

Σε τι μπορεί να βοηθήσει ένα αθλητικό ποτό;

Ανάλογα με τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα σας, η απόδοση και η αντοχή περιορίζονται κυρίως από την απώλεια των υγρών του σώματος, την πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και την εξάντληση των αποθεμάτων μυϊκού γλυκογόνου.

Και οι 3 αυτοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή σας. Τα αθλητικά ποτά μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των υγρών του σώματός σας, όπως και των υδατανθράκων.

Αθλητικά ποτά – Ηλεκτρολύτες με ή χωρίς υδατάνθρακες

Τα αθλητικά ποτά αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή καυσίμου και ενυδάτωσης, επειδή περιέχουν μίγμα νερού με υδατάνθρακες. Για άσκηση που διαρκεί από 60 λεπτά έως αρκετές ώρες, η κατανάλωση υδατανθρακούχων ποτών αυξάνει σημαντικά την αντοχή συγκριτικά με την κατανάλωση νερού. Σύμφωνα με έρευνες, μπορείτε να παρατηρήσετε βελτίωση κατά 20% ή και παραπάνω στην αντοχή σας για προπονήσεις που διαρκούν πάνω από 90 λεπτά.

Τα περισσότερα αθλητικά ποτά προσφέρουν ένα μίγμα πηγών υδατανθράκων, όπως σακχαρόζη, γλυκόζη και φρουκτόζη. Μερικά ποτά μπορεί επίσης να περιέχουν μαλτοδεξτρίνη, που είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας που περιλαμβάνει διάφορες μονάδες γλυκόζης. Έρευνα έχει δείξει ότι τα αθλητικά ποτά που προσφέρουν μίγμα από υδατάνθρακες, όπως γλυκόζη και σακχαρόζη, αντί για έναν μόνο υδατάνθρακα μπορεί να βελτιώσουν την ποσότητα του υδατάνθρακα που τελικά φθάνει στον μυ ως καύσιμο.

Τα αθλητικά ποτά συμπληρώνονται επίσης με την προσθήκη ηλεκτρολυτών. Το νάτριο, ο ηλεκτρολύτης που χάνεται σε μεγάλο ποσοστό με τον ιδρώτα σας, βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών του σώματος, στην προώθηση των υγρών στο εντερικό σας σύστημα και στη βελτίωση της ενυδάτωσης. Αρκετά αθλητικά ποτά περιέχουν ποσότητα καφεΐνης. Ελέγξτε την ετικέτα και συμβουλευθείτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο περιεχόμενο, καθώς μερικά ποτά έχουν τόση καφεΐνη όσο μισό φλιτζάνι καφέ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα σε εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το διεγερτικό.

Παρατηρήσεις

• Τα περισσότερα αθλητικά ποτά του εμπορίου παρέχουν ένα μίγμα σακχάρων: 4% -9% διάλυμα ή 13-19 γραμμάρια υδατάνθρακα ανά 220 γραμμάρια.

• Η κατανάλωση 150 ml ανά 30 λεπτά (περισσότερο μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας ιδρώτα) θα σας παρέχει τα υγρά και τους υδατάνθρακες που χρειάζεστε για την αντοχή.

• Τα ισοτονικά ποτά δεν παρέχουν επαρκή ποσότητα υδατάνθρακα για να ενισχύσουν την αντοχή, αλλά μπορεί να σας ενυδατώσουν.

• Η κατανάλωση αθλητικού ποτού πριν, κατά και μετά την άσκηση είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων υδάτωσης.

• Διατίθενται σε μορφή σκόνης και ταμπλετών ή ως έτοιμα υγρά διαλύματα

CHIMPANZEE GUN POWDER

Είναι ένα επιστημονικά εξελιγμένο ενεργειακό ρόφημα για να δημιουργεί και να διατηρεί σταθερά υψηλά επίπεδα ενέργειας σε αθλήματα αντοχής. Εμπλουτισμένο με σύνθετους υδατάνθρακες, νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Διαθέτει φυσικά συστατικά που παρέχουν αρκετή ενέργεια και ενυδάτωση για τη βελτίωση της απόδοσης και της αποκατάστασης των μυών. Κατάλληλο για παιδιά από 6 ετών. Διατίθεται σε συσκευασία των 600 γραμμαρίων και σε 2 γεύσεις: Lemon και WildBerry.

FIRST ENDURANCE EFS

Με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες από οποιαδήποτε άλλη πρόταση της αγοράς, το EFS παρέχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται το σώμα για να μεγιστοποιήσει την αντοχή και την απόδοση κατά την άσκηση. Με την προσθήκη αμινοξέων, μετάλλων υψηλής βιοδιαθεσιμότητας και μηλικού οξέος, το EFS τροφοδοτεί τους μύες με θρεπτικά συστατικά πιο γρήγορα από ποτέ. Διατίθεται σε συσκευασία των 800 γραμμαρίων και σε 4 γεύσεις: Fruit Punch, Grape, Lemon Lime και Orange.

GU BREW ELECTROLYTES TABLETS

Οι ταμπλέτες της GU αναπληρώνουν τα επίπεδα ηλεκτρολυτών στο σώμα παρέχοντας σε ιδανική αναλογία ένα μείγμα νατρίου και καλίου. Κάθε ταμπλέτα παρέχει μόλις 10 θερμίδες ενέργειας χάρη στη χρήση της φυσικής γλυκαντικής ουσίας στέβια. Διατίθενται σε συσκευασία των 12 τεμαχίων και σε 6 γεύσεις: Orange, Tri Berry, Pink GrapeFruit, Peach Tea, Strawberry Lemon και Lemon Lime.

HIGH 5 ZERO ELECTROLYTES TABLETS

Μία δροσιστική και χαμηλή σε θερμίδες πρόταση της βρετανικής εταιρείας για την αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών. Κάθε ταμπλέτα περιέχει νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνη C – η οποία μεταξύ άλλων ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από την οξείδωση – και τις γλυκαντικές ουσίες σουκραλόζη και σορβιτόλη. Δεν περιέχονται συντηρητικά και τεχνητά χρώματα. Διατίθεται σε συσκευασία των 20 τεμαχίων και σε 7 γεύσεις: Berry, GrapeFruit, Cherry Orange, Citrus, Neutral, Berry Xtreme και Grapefruit Xtreme, με τις δύο τελευταίες να περιέχουν καφεΐνη.

POWERBAR 5 ELECTROLYTES TABLETS

Οι ταμπλέτες της PowerBar παρέχουν στο σώμα τους 5 ηλεκτρολύτες – νάτριο, χλώριο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο – στην αναλογία που χάνονται με τον ιδρώτα, χωρίς να το επιβαρύνουν με ζάχαρη και θερμίδες. Δεν περιέχουν ασπαρτάμη ή τεχνητά χρώματα και συντηρητικά. Διατίθενται σε συσκευασία των 10 τεμαχίων και σε 5 γεύσεις: Βlack Currant, Mango Passion Fruit, Raspberry Pomegranate, Lemon Tonic Boost και Pink Grapefruit, με τις δύο τελευταίες να περιέχουν και 75γρ. καφεΐνης ανά ταμπλέτα.

SALI+PERFORMANCE

Το SALI + Performance αποτελεί ένα ισορροπημένο μείγμα αλάτων και υδατανθράκων παρέχοντας ένα ενεργειακό ποτό (το οποίο περιέχει μαλτοδεξτρίνη και φρουκτόζη) που στόχο έχει να αποκαταστήσει σημαντικά μέταλλα, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο, στις σωστές αναλογίες. Επιπλέον, έχουν προστεθεί ουσίες με στόχο να ενισχύσουν το μεταβολισμό της ενέργειας, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη βελτίωση των επιδόσεων σε αγωνίσματα αντοχής. Περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, αμινοξέα, καρνιτίνη, χολίνη, καφεΐνη και συνένζυμο Q10. Διατίθεται σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων και σε 2 γεύσεις: Lemon και Orange.

POWERBAR ISOACTIVE SPORT DRINK

Το πρώτο ενεργειακό ρόφημα της αγοράς που παρέχει στο σώμα τους 5 ηλεκτρολύτες – νάτριο, χλώριο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο – στην αναλογία που χάνονται με τον ιδρώτα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η επιστημονικά εξελιγμένη φόρμουλα C2MAX περιέχει γλυκόζη και φρουκτόζη σε ειδική αναλογία. Δεν περιέχονται τεχνητά αρώματα, χρώματα και συντηρητικά. Διατίθεται σε τρεις γεύσεις – λεμόνι, πορτοκάλι, κόκκινα φρούτα – και σε δύο συσκευασίες, των 600 και 1320 γραμμαρίων.

ZIPVIT ZV1 ENERGY DRINK ELITE

Το απόλυτο ενεργειακό ρόφημα για την βελτίωση της απόδοσης κατά την άσκηση. Σχεδιασμένο χρησιμοποιώντας ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο μίγμα υδατανθράκων που επιταχύνει τη μεταφορά ενέργειας, βελτιώνει την απόδοση και μειώνει την κούραση χωρίς στομαχικές διαταραχές. Το ειδικό μίγμα ηλεκτρολυτών ZV1 επιταχύνει την απορρόφηση υγρών, βοηθώντας στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Διατίθεται σε συσκευασία των 1400 γραμμαρίων και σε 3 γεύσεις: Fruit Punch, Lemon και Orange.

ΖIPVIT SPORT ZVO ELECTROLYTES TABLETS

Οι ταμπλέτες ZVO παρέχουν στο σώμα 7 πολύτιμους ηλεκτρολύτες και 1.6γρ γλουταμίνης για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επίσης, αυξάνουν το κάψιμο του λίπους κατά την άσκηση. Χρησιμοποιούν φυσικά χρώματα και αρώματα, χωρίς χημικά πρόσθετα όπως βενζοϊκό νάτριο, πολυαιθυλενογλυκόλη ή ακεσουλφάμη Κ. Διατίθενται σε συσκευασία των 20 τεμαχίων και σε 2 γεύσεις: Cherry και Watermelon.

ΝUTRIXXION ISO REFRESHER

Το ISO Refresher της Nutrixxion είναι ένα ενεργειακό ρόφημα που αναπληρώνει τα μέταλλα που χάνονται κατά την άσκηση μέσω του ιδρώτα, με μία ιδανική αναλογία 5 ηλεκτρολυτών για γρήγορη ενυδάτωση. Η περιεκτικότητα του σε σύνθετους υδατάνθρακες παρέχει ενέργεια για τη βελτίωση της απόδοσης. Δεν περιέχει γλουτένη, λακτόζη και φρουκτόζη. Διατίθεται σε συσκευασία των 700 γραμμαρίων και σε 2 γεύσεις: Grapefruit και Citrus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση