• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Πώς να σταματήσω το σύνδρομο των νυχτερινών επιδρομών στο ψυγείο (NES);

Το σύνδρομο της νύχτας είναι μια σύνθετη κατάσταση που περιλαμβάνει διατροφή, ύπνο και ψυχολογική διαταραχή. Σημάδια του συνδρόμου περιλαμβάνουν την παράκαμψη του πρωινού, την κατανάλωση των μισών θερμίδων της ημερήσιας πρόσληψης μετά το δείπνο και ξύπνημα κατά την διάρκεια της νύχτας και κατανάλωση φαγητού για να συνεχιστεί ο ύπνος. Το σύνδρομο συνδέεται με την κατάθλιψη, την χαμηλή αυτοεκτίμηση, το άγχος, τις ορμονικές ανισορροπίες και την κακή σχέση με το φαγητό.

Βήμα 1

Καταναλώστε πρωινό και ολοκληρώστε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων 3 ώρες πριν τον ύπνο. Συχνά, τα άτομα με το σύνδρομο της νύχτας δεν τρώνε αρκετό φαγητό κατά την έναρξη της ημέρας, επειδή δε νιώθουν πείνα έπειτα από τις νυχτερινές επιδρομές στην κουζίνα. Οι ενοχές που νιώθει το άτομο μετά από υπερκατανάλωση τροφής τη νύχτα μπορεί να προκαλέσουν την αποφυγή κατανάλωσης θερμίδων όλη την επόμενη ημέρα. Μετά το δείπνο, υπάρχει το αίσθημα της πείνας και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Σπάστε τον κύκλο καταναλώνοντας επαρκείς θερμίδες όλη την ημέρα και αποφεύγοντας την παράκαμψη ενός πλούσιου πρωινού.

Βήμα 2

Αυξήστε τα επίπεδα μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Η μελατονίνη είναι χαμηλότερη σε άτομα με NES(Night Eating Syndrome). Ένα γεμάτο στομάχι καθιστά ευκολότερο τον ύπνο, οπότε όσοι δεν έχουν εκ φύσεως αρκετή μελατονίνη για να κοιμηθούν εύκολα βασίζονται σε τρόφιμα. Συμπληρώματα μελατονίνης μπορούν να ληφθούν για να ενισχύσετε τα επίπεδα του οργανισμού. Η έκθεση στο ηλιακό φως, επίσης, για τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή μελατονίνης.

Βήμα 3

Μάθετε πώς να διαχειριστείτε το άγχος. Το NES συνδέεται με το στρες. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο του άγχους που βιώνει κάποιος που είναι επιρρεπής στο NES, τόσο χειρότερο θα είναι. Μιλήστε με κάποιον ειδικό για τους στρεσσογόνους παράγοντες της ζωής σας και εφαρμόστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους.

Βήμα 4

Δείτε έναν ειδικό για να εκτιμήσει την κατάστασή σας. Το NES συχνά προκαλείται ή σχετίζεται με την κατάθλιψη. Το NES μπορεί να διαχειρισθεί με αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Βήμα 5

Επισκεφθείτε μια ειδικό για διατροφικές διαταραχές. Εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε τη νύχτα, δείτε κάποιον ειδικό στις διατροφικές διαταραχές για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα βήματα που απαιτούνται για να ξεπεραστεί αυτή η διαταραχή και να σχηματιστεί μια υγιής σχέση με τα τρόφιμα. Η παρατεταμένη διάρκεια του NES και σε σοβαρό επίπεδο μπορεί να οδηγήσει σε νοσογόνο παχυσαρκία, η οποία είναι μια απειλητική για την ζωή κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση