• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Πασχ…αλλιώτικο τραπέζι

Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή με τις περισσότερες θρησκευτικές και γαστρονομικές παραδόσεις, πλησιάζει. Όλοι επιθυμούμε την επαφή με την παράδοση διατηρώντας, παράλληλα, τις αναλογίες και τη σιλουέτα μας. Η γιορτή αυτή περιλαμβάνει πολλές διακυμάνσεις στη διατροφή μας και σίγουρα δεν έχουμε καμία διάθεση να φορτωθούμε με ενοχές για τις διατροφικές ασυδοσίες των ημερών αυτών. Δε χρειάζεται όμως να ανησυχείτε, διότι αυτό το Πάσχα μπορείτε να φάτε χωρίς ενοχές. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δε θα πάρετε ούτε γραμμάριο!

Συμβουλές για το πασχαλινό τραπέζι:

1) Κάντε σωστές επιλογές. Ας αποφύγουμε τις μαζικές αγορές τροφίμων, που σκέφτόμαστε να κάνουμε λόγω των ημερών. Ακριβώς επειδή είναι διακοπές, ξοδεύουμε αλόγιστα, δε μας ενδιαφέρει τι βάζουμε στο καρότσι μας και καταλήγουμε σε πολλά γλυκά και αναψυκτικά. Ας διατηρήσουμε την εγκράτειά μας!

2) Δώστε προσοχή στο βράδυ του Μ. Σαββάτου. Πολλοί από εμάς καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες μαγειρίτσας, ξεχνώντας το μεγάλο γεύμα που ακολουθεί την Κυριακή του Πάσχα. Επομένως, ας δώσουμε προσοχή στη μερίδα που θα καταναλώσουμε.

3) Μην παραλείψετε το πρωϊνό της Κυριακής του Πάσχα. Αφού καταναλώσουμε ένα πλήρες πρωϊνό, θα περιορίσουμε εύκολα την ποσότητα του μεσημεριανού γεύματος.

4) Πόσο ωφέλιμα είναι τα πασχαλινά αυγά; Το αυγό είναι από τις πλέον αγαπητές τροφές στη διατροφή. Έχει λίγες θερμίδες και προκαλεί μεγάλο αίσθημα κορεσμού. Το κύριο χαρακτηριστικό του αυγού είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, τα πασχαλινά αυγά για σνακ.

5) Προσέξτε το μέγεθος τη μερίδας σας. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες επιλογές στο τραπέζι, λόγω της ιδιαιτερότητας της μέρας. Αν το μέγεθος της μερίδας μας, παραμείνει σχεδόν ίδιο με τις υπόλοιπες μέρες και απλά την εμπλουτίσουμε με ελάχιστες λιχουδιές θα καταφέρουμε να απολαύσουμε τα πάντα χωρίς ενοχές.

6) Βάλτε άφθονη σαλάτα στο πιάτο σας. Συνοδεύοντας το πασχαλινό μας γεύμα με άφθονη σαλάτα, μπορούμε πολύ πιο εύκολα να χορτάσουμε με λιγότερες θερμίδες. Η σαλάτα, μας οδηγεί σε γρήγορο κορεσμό καθότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έτσι, ασυναίσθητα, θα μειώσουμε τις ποσότητες από τα άλλα τρόφιμα που βρίσκονται μπροστά στο πασχαλινό μας τραπέζι. 

7) Με τι να συνοδεύσω το φαγητό μου; Ας προτιμήσουμε το κόκκινο κρασί (1-2 ποτήρια) αντί για μπύρα ή άλλα αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά, λόγω των ευεργετικών επιδράσεών του στην υγεία.

Αφήστε μια απάντηση