• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Πασχαλινά Κουλουράκια

Το Πάσχα είναι για μικρούς και μεγάλους μια γιορτή χαράς που έρχεται στο νου πάντα συνοδευόμενη από τις μυρωδιές της πασχαλιάς, των λουλουδιών και των γεύσεων.

Η μυρωδιά από τα ψημένα κουλουράκια του Πάσχα δεν μπορεί να μην αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεων μας. (Γίνονται περίπου 60-80 κουλουράκια) Χρόνος προετοιμασίας & ψησίματος: 3 περίπου ώρες

 

Υλικά

1 κιλό βούτυρο (1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο & 1/2 κιλό Βιτάμ)

1 κιλό ζάχαρη

10 αυγά

3 κιλά αλεύρι

3 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ

5-6 βανίλιες

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ν' αφρατέψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα και ανακατεύουμε. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε φτιάξει στο μίξερ και ζυμώνουμε καλά μέχρι που να γίνει η ζύμη μαλακιά και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα φουσκώσουν.

Αλείφουμε τα κουλούρια με αυγό κρόκο αραιωμένο με ελάχιστο νερό κατά προτίμηση και ψήνουμε περίπου 20-30 λεπτά για κάθε δόση σε φούρνο 200 C.

 

ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ: 130 θερμίδες/30 γρ. περίπου ένα μεγάλο κουλουράκι

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Αφήστε μια απάντηση