• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Παρακινείστε το μυαλό σας για να ασκηθείτε με αυτές τις τεχνικές παρακίνησης

«Θα πάω για τρέξιμο σύντομα. Σίγουρα θα πάω. Θα τελειώσω αυτή την δουλειά και πάω…Αχ, νιώθω ότι πεινάω…Δεν μπορώ να τρέξω με άδειο στομάχι! Αισθάνομαι φουσκωμένος τώρα, καλύτερα να περιμένω λίγο…Α! Η αγαπημένη μου εκπομπή…Κάτσε να την δω…Ωχ! Συννεφιάζει! Κάτσε να δούμε εάν θα ανοίξει ο καιρός…Νύχτωσε και δεν μπορώ να τρέχω βράδυ… Κρίμα, γιατί πραγματικά ήθελα να πάω για τρέξιμο. Δεν πειράζει, θα πάω αύριο!»

Ψέμα! Αυτό είναι που κάνουμε. Λέμε ψέμματα στον εαυτό μας και σε όποιον μας ακούει. Ξέρετε ότι ένα μέρος σας δεν είχε καμμία πρόθεση να πάει για τρέξιμο. Αλλά αυτό είναι παρελθόν.

Συμφωνώ ότι η κινητοποίηση για άσκηση δεν έρχεται φυσικά στους περισσότερους ανθρώπους. Πρέπει να κρατάμε τον εαυτό μας σε εγρήγορση και να του δίνουμε κίνητρα για να γυμναζόμαστε.

Εάν χρειάζεστε λοιπόν  κίνητρα για άσκηση:

1.  Μην το σκέφτεστε. Απλά κάντε το!

Μην δώσετε στον εαυτό σας χρόνο να σκεφτεί. Η υπερβολική σκέψη σχετικά με την άσκηση υποσκάπτει το κίνητρο. Εάν έχετε προγραμματίσει άσκηση για το απόγευμα και πιάνετε τον εαυτό σας να το σκέφτεται κατά την διάρκεια της ημέρας, τότε σκεφτείτε κάτι άλλο. Το απόγευμα απλά γυμναστείτε. Η παράλυση μέσω ανάλυσης δεν είναι ο τρόπος για να κινητοποιηθείτε σχετικά με την άσκηση. Είναι σα να σηκώνεστε από το κρεβάτι. Όσο πιο πολύ το σκέφτεστε, τόσο περισσότερο χρόνο περνάτε στο κρεβάτι. Απλά κάντε το. Υπάρχουν φορές που είναι καλύτερα να μην σκέφτεστε.Αλλά εάν δεν μπορείτε και σκέφτεστε λόγους για να μην ασκηθείτε, τότε δείτε την επόμενη συμβουλή μου…

2.  Σκεφτείτε πώς θα αισθάνεστε εάν δεν ασκηθείτε.

Αυτό είναι λίγο παράξενο, καθώς τα περισσότερα κίνητρα προσπαθούν να σας κάνουν να επικεντρωθείτε στο πόσο ωραία θα νιώσετε (που είναι επίσης αποτελεσματικό).

Εάν πιάνετε τον εαυτό σας να ψάχνει τρόπους για να γλυτώσει την άσκηση, επικεντρωθείτε στο πώς θα αισθάνεστε αργότερα εάν δεν γυμναστείτε. Εάν δεν πάτε για περπάτημα, τρέξιμο ή μαθήματα αεροβικής, θα νιώσετε: απογοήτευση με τον εαυτό σας, αδυναμία, απουσία των χημικών ουσιών που σας κάνουν να νιώθετε ωραία και υπάρχουν μόνο εάν έχετε αρκετά κίνητρα για γυμναστική.

Πραγματικά η σκέψη του πώς θα νιώθετε εάν ακυρώσετε την επόμενη προπόνησή σας μπορεί να είναι αρκετή για να σας ωθήσει σε δράση. Και, για να περάσουμε στην επόμενη συμβουλή, υπάρχει πάντα μόνο μία προπόνηση για να σκέφτεστε.

3.  Το βλέμμα σας στραμμένο στην επόμενη μόνο προπόνηση.

Λέγοντας συνεχώς στον εαυτό σας: «Πρέπει να γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα» ή «κάθε μέρα» μπορεί να σας πνίξει. Γιατί το κάνετε αυτό; Ξεχάστε το και απλά πείτε στον εαυτό σας «Θα πάω να ασκηθώ σήμερα.» Αυτό είναι όλο. Φυσικά, όλες οι μεμονωμένες προπονήσεις θα συσσωρεύονται.

4.  Εξετάζετε τακτικά τα θαυμάσια και πλούσια οφέλη της άσκησης.

·  Βελτιωμένη λειτουργία καρδιάς και πνευμόνων

·  Καλύτερη complexion

·  Καλύτερη σεξουαλική ζωή (και αυξημένες πιθανότητες να έχετε!)

·  Καλύτερη πέψη (και εντερική λειτουργία)

·  Πιο λαμπερά μάτια

·  Πιο λεπτό και γυμνασμένο σώμα

·  Βαθύτερος, πιο αναζωογοννητικός ύπνος

·  Πιο ελκυστική εμφάνιση

·  Αυξημένη νεανικότητα

·  Πιο αποτελεσματικός μεταβολισμός, που σημαίνει ότι θα καίτε περισσότερες θερμίδες μεταξύ των προπονήσεων!

Ξαναδιαβάστε αυτή την λίστα ανάμεσα στις προπονήσεις. Φροντίστε να την έχετε στο μυαλό σας.

5.  Να σκέφτεστε συχνά τα άφθονα και υπέροχα ψυχολογικά οφέλη που έχει η τακτική άσκηση.

Καλύτερη διάθεση: Η φυσική κίνηση είναι ο γρηγορότερος τρόπος να παράγετε σεροτονίνη (προκαλεί ευεξία).  Όσο πιο έντονη η κίνηση, τόσο περισσότερη σεροτονίνη παράγεται.

Αυτοπεποίθηση: Η τακτική σωματική άσκηση σας δίνει μια αίσθηση αυτοκυριαρχίας, εμπιστοσύνης και αυτοεκτίμησης. Αυτό μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και σε άλλους τομείς της ζωής.

Διαχείριση άγχους: Η άσκηση σας κάνει να αντιμετωπίζετε καλύτερα το άγχος. Υπό συνθήκες στρες, οι άνθρωποι με καλή φυσική κατάσταση δείχνουν λιγότερη σωματική ένταση και χαμηλότερους καρδιακούς παλμούς σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Αυξημένη νοημοσύνη: Η γυμναστική βελτιώνει το μυαλό σας, καθώς και το σώμα σας. Μπορείτε να βελτιώσετε την μνήμη σας και άλλες νοητικές λειτουργίες!

6.  Αλλάξτε την ρουτίνα του προγράμματος άσκησης.

Περάστε μία εβδομάδα χωρίς γυμναστήριο ή αερόμπικ και κάνετε τζόκινγκ στο πάρκο για να έχετε τα ευεργετικά οφέλη της επαφής με την φύση. Μια νύχτα με χορό είναι σπουδαία άσκηση. Κάντε λίγη κηπουρική. Τρέξτε με το σκυλί σας. Ανακατέψτε τις δραστηριότητές σας. Η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής και του κίνητρου για άσκηση.

7.  Οπτικοποιήστε τον εαυτό σας να γυμνάζεται.

Το σώμα κάνει ό,τι το μυαλό αντιλαμβάνεται. Είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε κάτι, ο,τιδήποτε, εάν φαντάζεστε τον εαυτό σας να το κάνει. Όσο καλύτερα είστε σε θέση να βλέπετε τον εαυτό σας να γυμνάζεται (σαν εξωτερικός παρατηρητής), τόσο πιο κινητοποιημένοι θα είστε για να το κάνετε. Θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο στο μυαλό σας που τώρα θέλει να ενεργοποιηθεί.

Αφήστε μια απάντηση