• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Οι 6 καλύτερες καλοκαιρινές τροφές για διατήρηση του βάρους

Φωτίστε την διατροφή σας αυτό το καλοκαίρι με αυτά τα αναζωογονητικά τρόφιμα και ποτά.

Δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε με μια δίαιτα-αστραπή, εάν θέλετε να νιώθετε καλύτερα με το μαγιώ ή το σορτσάκι σας αυτό το καλοκαίρι.

Το μυστικό για την διατήρηση ή απώλεια βάρους είναι η επιλογή υγιεινών τροφών και η πρόσληψη λιγότερων θερμίδων από εκείνες που καίτε. Και είναι απλά πιο εύκολο να κάνετε καλύτερες επιλογές τροφίμων το καλοκαίρι, όταν τα βαριά πιάτα υψηλής θερμιδικής αξίας φαίνονται λιγότερα ελκυστικά. Οι καλύτερες τροφές για την απώλεια βάρους το καλοκαίρι είναι επιλογές ελαφριές, δροσιστικές και το σημαντικότερο να σας κρατούν έξω από την ζέστη της κουζίνας.

Ο μοναδικός πιο απλός τρόπος για να ελέγξετε την πρόσληψη θερμίδων από την καλοκαιρινή σας διατροφή είναι να βασιστείτε στην γενναιοδωρία της φύσης. Η παραγωγή είναι στο αποκορύφωμά της το καλοκαίρι. Νόστιμα φρούτα και λαχανικά βρίσκονται σε αφθονία στις λαϊκές αγορές, στα μανάβικα και στα σούπερ μάρκετ. Εκτός του ότι είναι χαμηλοθερμιδικά, είναι πλούσια σε βιταμίνες, ανόργανα μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

«Απολαύστε φρέσκα προϊόντα εποχής. Θα ενθουσιαστείτε με το πόσο φρέσκια, νόστιμη και ικανοποιητική είναι η γεύση τους. Αφήστε τα πορτοκάλια και τα μήλα για το φθινόπωρο και προτιμήστε βερύκοκα, ροδάκινα, πεπόνι, χόρτα, ντομάτες, κολοκύθια, αγγούρια, παντζάρια, αρακά και όλα τα σούπερ θρεπτικά και χαμηλοθερμιδικά φρούτα και λαχανικά που θα βρείτε στο περιβόλι μόνο αυτή την εποχή του χρόνου.»

Σαν μπόνους μπορείτε να κρατήσετε ότι δεν χρειάζεται να μετρήσετε την ποσότητα όταν πρόκειται για φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μειώσετε τον χρόνο σας στην κουζίνα, ξεκινήστε με έτοιμα φρέσκα προϊόντα, όπως κομμένα φρούτα και πλυμμένα λαχανικά. Προσθέστε ψητό κοτόπουλο, αυγό, τυρί και τόνο όταν χρειάζεστε κάτι πιο δυνατό. Τα έτοιμα τρόφιμα μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω, αλλά εξοικονομούν χρόνο στην κουζίνα.

Οι καλύτερες επιλογές λοιπόν είναι οι εξής:

Νο. 1: Κρύες σούπες

Οι κρύες σούπες που περιέχουν πολλά τραγανά λαχανικά είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να ξεκινήσετε το γεύμα σας.

«Η έρευνα δείχνει ότι μια χαμηλοθερμιδική σούπα με ζωμό κρέατος στην αρχή του γεύματος θα σας γεμίσει τόσο ώστε να φάτε λιγότερο στην συνέχεια».

Νο. 2: Καρπούζι

Ποιος δεν λατρεύει την κατάδυση σε μια τραγανή, ζουμερή φέτα καρπούζι όταν έχει ζέστη έξω;

«Το 50% του καρπουζιού είναι νερό. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ικανοποιήσετε την δίψα σας και την λαχτάρα σας για κάτι γλυκό.»

Νο. 3: Ψητά λαχανικά

Ένα πιάτο ψητά λαχανικά είναι απόλυτο διατροφικό must του καλοκαιριού. Προτείνω να έχετε ένα πιάτο με ψητά κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια, καρότα, μελιτζάνα, σπαράγγια και σκόρδο στο ψυγείο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως εξής:

  • Σαλάτα με ψητά λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

  • Πίτες με ψητά λαχανικά

  • Ζυμαρικά με ψητά λαχανικά, ρικότα και καρυκεύματα

Νο. 4: Σαλάτες

Οι σαλάτες κάνουν γρήγορα και υγιεινά γεύματα, χωρίς απαραίτητα συνταγές.

«Απλά δώστε στα προϊόντα ένα γρήγορο ξέπλυμα, κόψτε, ανακατέψτε φρούτα, λαχανικά, τυρί με χαμηλά λιπαρά, μια χούφτα ψημένα καρύδια με λίγη πράσινη σαλάτα και μια ελαφριά βινεγκρέτ βατόμουρου ή τζίντζερ μαζί με μία πίτα ολικής αλέσεως και έχετε έτοιμο σε λίγα λεπτά ένα γευστικότατο γεύμα.

Ή δοκιμάστε σαλάτες με φασόλια ή σπόρους, όπως ταμπουλέ.

Προτείνω να αρωματίζετε τις σαλάτες σας με μυρωδικά από τον κήπο, ώστε να φωτίζετε την όποια σάλτσα σας. Και όταν προσθέτετε κρέας ή ψάρι στην σαλάτα σας, θεωρήστε τα σαν «αξεσουάρ» της σαλάτας σας.

Νο. 5: Χαμηλο-θερμιδικά ποτά

Τα ροφήματα, ειδικά τα σακχαρούχα με καφέ, το σακχαρούχο τσάι και τα αναψυκτικά, πίνονται πάρα πολύ εύκολα, ειδικά όταν έχει ζέστη έξω. Αλλά και οι θερμίδες προστίθενται εξίσου εύκολα.

«Τα ποτά μπορεί να είναι η Αχίλλειος πτέρνα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, γιατί χρειαζόμαστε πολλά υγρά για να δροσιζόμαστε, αλλά τα υγρά μας ξεδιψούν και συνήθως δεν επηρεάζουν την πείνα μας.»

Συνιστώ τα παρακάτω δροσιστικά ποτά και ροφήματα για να απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι χωρίς να τινάξετε την διατροφή σας στον αέρα:

  • Root Beer: ½ φλυτζάνι παγωμένο γιαούρτι βανίλια σε 340 γρμ diet root beer (100 θερμίδες)

  • Ανθρακούχο πότο με λεμόνι

  • Χυμός ροδιού

  • Λευκό κρασί ανακατεμένο με 80 γρμ ανθρακούχο νερού με λεμόνι/λάιμ (120 θερμίδες).

Νο. 6: Γλυκά που βασίζονται στα φρούτα

«Οι λιγούρες δεν κάνουν διακοπές το καλοκαίρι και η λαχτάρα σας για κάτι γλυκό μπορεί να σπείρει τον όλεθρο στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Απομακρυνθείτε από γλυκά υψηλής θερμιδικής αξίας και επιλέξτε φυσικές γλυκές απολαύσεις που μπορούν να δαμάσουν την διάθεσή σας για κάτι γλυκό.»

Προτείνω:

  • Ρόφημα με ψητή μπανάνα και παγωτό με χαμηλά λιπαρά

  • Ρούμι με ψητό ανανά και καρύδια

  • Ψητά ροδάκινα με βατόμουρα και μέλι

  • Παγωμένα, γλυκά κεράσια

  • Παγωμένη μπανάνα με επικάλυψη σοκολάτας

  • Παγωμένα σταφύλια

Αφήστε μια απάντηση