• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Ξεκινήστε την απώλεια βάρους πολύ πριν τις γιορτές του Πάσχα!

Στην τελική ευθεία για το Πάσχα, και σίγουρα αρχίζει να αλλάξει η διάθεση σας, αλλά και η ανυπομονησία για απώλεια βάρους, προκειμένου να απολαύσετε τις λιχουδιές των γιορτών χωρίς τύψεις. Το κλειδί για την επιτυχία; Να κάνετε ρεαλιστικές αλλαγές στην διατροφή σας και στο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας που μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

Εφόσον το αποφασίσετε και μπείτε στην διαδικασία, υπάρχουν πολλές πληροφορίες και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Δέσμευση για αλλαγή

Για να χάσετε βάρος, πρέπει να αλλάξετε τις τρέχουσες συνήθειές σας. Αυτό σημαίνει να καταναλώνετε λιγότερο φαγητό , ακόμα και εάν έχετε μία υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, και να είστε πιο δραστήριοι.

Οι δραστικές δίαιτες-αστραπή ή ακόμα και η νηστεία και οι ακραίες πρακτικές άσκησης που οδηγούν σε γρήγορη απώλεια βάρους δεν είναι πιθανό να λειτουργήσουν σε βάθος χρόνου, επειδή αλλαγές αυτού του είδους στον τρόπο ζωής δεν μπορούν να διατηρηθούν. Μόλις σταματήσετε την οποιαδήποτε ακραία πρακτική, είναι πιθανό να επιστρέψετε στις παλιές συνήθειες και να επανακτήσετε το βάρος σας.

Αντ’ αυτού, κάντε αλλαγές στην διατροφή και στην φυσική δραστηριότητα που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας και να υιοθετήσετε για μία ζωή.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε;

Πράξτε σήμερα

Μπορείτε να κάνετε τέσσερα βήματα σήμερα για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς μια σωστή απώλεια βάρους:

 Εάν δεν έχετε ελέγξει ήδη τον ΔΜΣ, κάντε το τώρα. Εάν ο ΔΜΣ είναι στην περιοχή των υπέρβαρων, στοχεύστε στην επίτευξη ενός βάρους που βάζει τον ΔΜΣ στην υγιή κλίμακα. Εάν είναι στην περιοχή των παχύσαρκων, θέστε ως στόχο να χάσετε το 5-10% του αρχικού σας σωματικού βάρους.

 Τώρα πάρτε το επόμενο σνακ που σκοπεύετε να έχετε και αλλάξτε το με ένα πιο υγιεινό. Πολλά κοινά σνακ, όπως τα γλυκά, η σοκολάτα, τα μπισκότα και η τυρόπιτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη και προσφέρουν θερμίδες που δεν χρειαζόμαστε. Σήμερα αλλάξτε το δεκατιανό ή το απογευματινό σνακ με ένα φρούτο ή μία μπάρα δημητριακών. Προσπαθήστε να κάνετε το ίδιο κάθε ημέρα: έχετε υιοθετήσει την πρώτη συνήθεια απώλειας βάρους.

 Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε ποτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες με ποτά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και σάκχαρα. Προτιμήστε ανθρακούχο νερό με μία φέτα λεμόνι αντί ενός ζαχαρούχου ανθρακούχου ποτού. Μην ξεχάσετε ότι το αλκοόλ είναι επίσης υψηλοθερμιδικό και έτσι η μείωσή του θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας.

 Στην συνέχεια, βρείτε έναν τρόπο για να μπορείτε να κάνετε έναν επιπλέον περίπατο την ημέρα. Το γρήγορο περπάτημα είναι ένας τρόπος για να κάψετε θερμίδες και μπορεί συχνά να ενσωματωθεί στην καθημερινή σας ρουτίνα. Μπορείτε να περπατήσετε για να δείτε βιτρίνες ή να κατεβείτε μία στάση πιο πριν από τον προορισμό σας για να περπατήσετε το υπόλοιπο της διαδρομής. Δεσμευθείτε και υιοθετήστε την δεύτερη μακροχρόνια συνήθειά σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να στοχεύετε σε 10.000 βήματα την ημέρα. Δεν είναι τόσα πολλά όσα ακούγονται.

 Τέλος, σκεφτείτε το αυριανό σας πρωινό. Μπορείτε να το κάνετε πιο υγιεινό χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα που έχετε ήδη στο σπίτι;

Πράξτε αυτή την εβδομάδα

Μπορείτε να κάνετε τέσσερα βήματα αυτή την εβδομάδα:

 Αρχικά, φτιάξτε μια λίστα σούπερ μάρκετ για όλη την εβδομάδα με υγιεινά προϊόντα. Τα υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα είναι το κλειδί για ένα υγιές βάρος και η ισορροπημένη διατροφή συχνά ξεκινά με τα σωστά τρόφιμα στο σπίτι. Στο σούπερ μάρκετ κοιτάξτε για φρέσκα τρόφιμα και πιο υγιεινές επιλογές.

 Ο καθένας θέλει την λιχουδιά του κατά καιρούς, όπως πίτσα ή κάτι απ’ έξω. Έτσι, αυτή την εβδομάδα αντικαταστήστε την με μία πιο υγιεινή, σπιτική εναλλακτική, καθώς μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι πολλά φαγητά πιο χαμηλοθερμιδικά από εκείνα που παραγγέλνετε. Εάν παρόλα αυτά παραγγέλνετε, επιλέξτε πιο υγιεινές επιλογές.

 Στην συνέχεια, δεσμευτείτε με έναν ακόμα τρόπο να αυξήσετε το επίπεδο της φυσικής σας δραστηριότητας. Το σωστό επίπεδο φυσικής δραστηριότητας για εσάς εξαρτάται από την ηλικία σας. Συστήνεται σε ενήλικες μεταξύ 19 και 64 χρονών να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια άσκηση, όπως ποδηλασία ή περπάτημα, κάθε εβδομάδα. Στην περίπτωση που θέλετε να χάσετε βάρος ίσως χρειαστεί και παραπάνω από αυτό.

 Τέλος, προσδιορίστε τις επικίνδυνες χρονικές ζώνες αυτής της εβδομάδας. Αυτές είναι οι στιγμές που μπορεί να τρώτε πολλά τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ζάχαρη, ίσως επειδή τρώτε έξω ή είστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι. Προγραμματίστε εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να περιορίσετε αυτές τις τροφές. Ωστόσο, μην είστε πολύ αυστηροί. Μία απόλαυση κατά καιρούς δεν δημιουργεί πρόβλημα στον στόχο σας.

Αφήστε μια απάντηση