• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Μπαίνοντας στο φθινόπωρο…

Ελπίζω οι διακοπές σας να τελείωσαν με την καλύτερη διάθεση και ξεκούραση, γεμίζοντας τις ενεργειακές αποθήκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αντίστροφη μέτρηση όμως ξεκίνησε, και οι περισσότεροι έχετε μπει σε έντονους εργασιακούς ρυθμούς, αφήνοντας τις αναμνήσεις του καλοκαιριού πίσω. Ταυτόχρονα όμως, ίσως προσπαθείτε να εντάξετε και έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής μετά από την καλοκαιρινή διακοπή, προκειμένου να νιώσετε  οτι κρατάτε στα χέρια σας και πάλι το κλειδί της ευεξίας και της καλής υγείας.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να καταφέρετε να προσαρμοστείτε στη νέα περίοδο:

 

·         Οργανώστε το ψυγείο σας και τις προμήθειες τροφίμων με βάση το τελευταίο σας διαιτολόγιο.

·         Αρχίστε σιγά-σιγά να αφαιρείτε λιχουδιές από τα σνακ δίνοντας προτεραιότητα σε πιο υγιεινές τροφές (γιαούρτι, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς).

·         Ρυθμίστε τις ώρες φαγητού και τα σνακ με βάση τα ωράρια εργασίας σας και τις δραστηριότητές σας.

·         Αν δεν μπορείτε να έχετε σταθερά γεύματα, τουλάχιστον φροντίστε να τρώτε ανά δύο με τρεις ώρες (τρία μεγάλα γεύματα και δύο μικρά) ανάλογα με τα ωράρια εργασίας που έχετε.

·         Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωϊνό (σπίτι ή στο γραφείο).

·         Φροντίστε πάντα να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ, τα οποία θα σας δώσουν ενέργεια ανάμεσα στα γεύματα.

·         Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε μαγειρευτό φαγητό από το σπίτι ή το εστιατόριο, τότε τα έτοιμα γεύματα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες.

·         Μπορείτε να αναπληρώσετε τις ελλείψεις του πρώτου γεύματος με το δεύτερο, το οποίο θα καταναλώσετε αργότερα.

·         Για περισσότερη ενέργεια μην ξεχνάτε να καταναλώνετε αρκετό νερό (1,5-2 λίτρα) και μειώστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αναψυκτικών και καφέ.

·         Ο καφές μπορεί να αντικατασταθεί με ροφήματα από πράσινο τσάι ή βότανα και η ζάχαρη στον καφέ από μέλι.

 

·         Σκεφτείτε το είδος της φυσικής δραστηριότητας που θα σας άρεσε να ξεκινήσετε και οργανώστε τον χρόνο σας για να καταφέρετε το στόχο σας.

 

Η διαδικασία της επανένταξης θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τη διάθεσή σας για να συνεχίσουμε απο κοινού την αρχική σας προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση