• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Θρεπτικά συστατικά και προστασία από το φως και την ηλιακή ακτινοβολία.

Το καλοκαίρι αποτελεί την εποχή που στους περισσότερους από εμάς δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε τον ήλιο, τη θάλασσα, τη φύση, να αλλάξουμε παραστάσεις και να γεμίσουμε ενέργεια.

Επειδή ο ήλιος αποτελεί πηγή ζωής για το δέρμα μας αλλά η παρατεταμένη και ανεξέλεγκτη έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα και φωτογήρανση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η λειτουργικότητά του και η ελκυστική του εμφάνιση εξαρτώνται κατά πολύ και από τη διατροφή.

Σκοπός της προστασίας του δέρματος από το φως είναι η πρόληψη αυτής της φωτογήρανσης μέσω των φωτοπροστατευτικών επιδράσεων που έχει η διατροφή. Έτσι, η πρόσληψη βιταμινών C και Ε, καθώς και άλλων βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α και το σελήνιο, αλλά και η επαρκής πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων αποτελούν τους σημαντικότερους προστατευτικούς παράγοντες.

– Τη βιταμίνη C τη βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή, στις ντομάτες, στο μπρόκολο, στο σπανάκι, στις πιπεριές, στις φράουλες και στο ακτινίδιο.

– Τη βιταμίνη Ε τη βρίσκουμε στα φυτικά έλαια, κυρίως στο ελαιόλαδο, στους σπόρους του σιταριού, στους ξηρούς καρπούς, στα δημητριακά και στα πράσινα λαχανικά.

– Σελήνιο εμπεριέχεται στα θαλασσινά, στο συκώτι και στα δημητριακά που έχουν καλλιεργηθεί σε χώμα πλούσιο στο στοιχείο αυτό.

– Σημαντική επίσης συμβολή παρέχει η β-καροτίνη και η βιταμίνη Α.

– Κοινές τροφικές πηγές των ω-3 λιπαρών οξέων είναι το μουρουνέλαιο, το ιχθυέλαιο, τα θαλασσινά με υψηλή περιεκτικότητα λίπους όπως ο κολιός (σκουμπρί), ο σολωμός και οι ρέγκες, αλλά και σε σπόρους όπως στο λιναρόσπορο.

Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών όπως η αποφυγή κατανάλωσης τροφών οι οποίες είναι πλούσιες σε κορεσμένα λίπη, όπως το μπέικον και το τυρί αλλά και της ζάχαρης, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του δέρματος. Οι βλαπτικές τροφές, όσο επηρεάζουν τη συνολική μας υγεία, δημιουργώντας ασθένειες ή επιτείνοντας υπάρχουσες, τόσο επηρεάζουν και το δέρμα μας.

Παράλληλα καλό θα ήταν να:

 

– περιορίσετε τον καφέ (όχι πάνω από 2 φλιτζάνια την ημέρα) και το αλκοόλ

– αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες δηλαδή μπισκότα, γλυκά, κρουασάν

– έχετε επαρκή ενυδάτωση σταθερά μέσα στην ημέρα

– αυξήσετε τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας

Όλα τα παραπάνω, μαζί με καλή διάθεση και καλή παρέα, θα σας οδηγήσουν σε αξέχαστες διακοπές και θα εμπλουτίσουν τις αναμνήσεις σας.

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αφήστε μια απάντηση