• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Η άνοιξη είναι επιτέλους εδώ!

Η άνοιξη επιτέλους είναι εδώ! Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η στιγμή για την γενική καθαριότητα της εποχής και εφ’ όσον πρέπει να μπείτε στη διαδικασία γιατί να μην δώσετε λίγη σημασία παραπάνω στην κουζίνα σας; Δείτε το σαν μία ευκαιρία να απαλλαγείτε από όλα τα δελεαστικά και «πρόχειρα» τρόφιμα που υπήρχαν στα ράφια σας όλο τον χειμώνα.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να ξεκινήσετε:

  1. Ελέγξετε όλα τα σημεία της κουζίνας σας (ντουλάπια, τροφαποθήκη, ψυγείο και ψυγειοκαταψύκτης) και πετάξτε όλα τα τρόφιμα και/ή εκείνες τις συσκευασίες τροφίμων που έχουν ανοιχθεί και έχουν λήξει.

  2. Απολυμάνετε το ψυγείο, τον πάγκο της κουζίνας και τα ντουλάπια, έτσι ώστε τα βακτήρια να μην έχουν περιθώριο ανάπτυξης.

  3. Έχετε γλυκά από τις τελευταίες γιορτές ή γενέθλια; Απαλλαγείτε από αυτά!

  4. Φτιάξτε μια λίστα με υγιεινά τρόφιμα που πρόκειται να καταναλώσετε και επισκεφθείτε το κοντινότερο σούπερ μάρκετ. Επισκεφθείτε το σε εβδομαδιαία βάση έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν αποθηκεύετε τρόφιμα που δεν θα καταναλώσετε ποτέ.

  5. Στοχεύστε να καταναλώσετε τουλάχιστον ένα φρούτο ή ένα λαχανικό σε κάθε γεύμα καθημερινά και αντικαταστήστε ανθυγιεινά σνακ με φρούτα ή λαχανικά. Δοκιμάστε μήλο ή καρότο με γιαούρτι ελαφρύ.

  6. Δοκιμάστε να αποφύγετε σακχαρώδη ποτά. Παραμείνετε ενυδατωμένοι με τσάι χωρίς θερμίδες ή προσθέστε φέτες των αγαπημένων σας φρούτων και βοτάνων στο νερό.

  7. Τα φρούτα και τα λαχανικά που στερηθήκατε όλο τον χειμώνα είναι και πάλι πίσω! Κόψτε λίγα αγγουράκια σε ένα τάπερ και θα έχετε ένα εύκολο, υγιεινό σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας. Βάλτε χρώμα στην διατροφή σας προσθέτοντας εποχιακά φρούτα και λαχανικά στις σαλάτες και τα επιδόρπιά σας όποτε μπορείτε.

  8. Οργανώστε το ψυγείο σας και τις προμήθειες τροφίμων με βάση το τελευταίο σας διατολόγιο.

 

Σκεφτείτε το είδος της φυσικής δραστηριότητας που θα σας άρεσε να ξεκινήσετε και οργανώστε το χρόνο σας για να καταφέρετε το στόχο σας μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αφήστε μια απάντηση