• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Ελέγχοντας την όρεξή σας κατά την διάρκεια του χειμώνα: Τι πρέπει να κάνετε!

Αν και ο κρύος καιρός μπορεί να μας ενθαρρύνει να τρώμε περισσότερο, λένε οι ειδικοί, δεν χρειάζεται να χάσουμε τον έλεγχο της όρεξής μας στην πορεία. Εδώ είναι 5 τρόποι για να  νιώσετε την άνεση που θέλετε τον χειμώνα χωρίς να φορτωθείτε επιπλέον κιλά.

   1. Όσο πιο κρύες είναι οι θερμοκρασίες τόσο περισσότερο χρειάζεστε τα σνακ. Αλλά εάν έχετε σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, θα αυξήσετε την θερμότητα του σώματος γρήγορα και θα παραμείνετε ζεστοί για περισσότερη ώρα.

   2. Φτιάξτε σνακ και μενού που σας ευχαριστούν με λίγες θερμίδες: Εάν γνωρίζετε ότι τίποτα δεν απομακρύνει το κρύο από τα κόκαλά σας περισσότερο από τα τρόφιμα που σας ευχαριστούν, αναζητήστε τρόπους να μειώσετε τις θερμίδες και να πάρετε το συναίσθημα της ζεστασιάς και της άνεσης που χρειάζεστε. Δοκιμάστε ένα μπολ με σούπα λαχανικών αντί για κοτόπουλο με ρύζι, κάντε το κακάο σας με άπαχο γάλα, δοκιμάστε το τοστ με τυρί χαμηλό σε λιπαρά. Να είστε δημιουργικοί στην εξεύρεση τρόπων να κάνετε τα «καλά» φαγητά λιγότερο παχυντικά.

  3. Δείτε το φως: Εάν πιάνετε τον εαυτό σας πιο πεινασμένο κατά την διάρκεια των σκοτεινών, συννεφιασμένων ωρών εκτεθείτε στην ηλιοφάνεια τις επόμενες μέρες όταν υπάρχει δυνατότητα. Είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα σεροτονίνης και να μειώσετε την όρεξή σας.

   4. Ασκηθείτε στην καθημερινότητά σας: Εάν δεν μπορείτε να κάνετε έξω τις τακτικές προπονήσεις σας, ή ακόμα και εάν ο καιρός σας κρατά μακρυά από το γυμναστήριο, βάλτε περισσότερη δραστηριότητα στην καθημερινή σας ζωή. Προτιμήστε τις σκάλες έναντι του ασανσέρ, ασχοληθείτε με δουλειές στο σπίτι ή πλένετε τα πιάτα, ή καθαρίστε τα ντουλάπια, το υπόγειο, το γκαράζ αντί να ξαπλώνετε στον καναπέ βλέποντας τις αγαπημένες σας ταινίες κάθε βράδυ. Όσο περισσότερο κινείστε, τόσο πιο πολύ ζεσταίνεστε και τόσο λιγότερο πεινάτε.

   5. Κάντε μεγάλες αγκαλιές. Εάν είναι η άνεση που αναζητάτε, οι ειδικοί λένε ότι η αγκαλιά είναι ένας σπουδαίος τρόπος να σας γεμίσει ψυχικά χωρίς να σας γεμίσει θερμιδικά. Αντί να στραφείτε στα τρόφιμα για να τροφοδοτήσετε την χειμωνιάτικη όρεξή σας, αγκαλιάστε τα παιδιά σας, τον/την σύζυγό σας, τον σκύλο σας. Θα νιώσετε ζεστά και όμορφα και θα φάτε πολύ λιγότερο!

 

Ειρήνη Μπαμπαρούτση, Ph.D. 

Κλινική διαιτολόγος – Αθλητική διατροφολόγος,

Επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού γραφείου «ΘΕΡΜΙΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση