• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Διατηρώντας την άσκηση κατά τη διάρκεια των διακοπών

Με την εορταστική περίοδο να πλησιάζει, βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με το άρωμα των μπισκότων και άλλων απολαυστικών επιδόρπιων καθιστώντας δελεαστικό να αγνοούμε την γυμναστική μας. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις ώστε να μην προστεθούν πόντοι στην κοιλιά μας.

Κρατήστε τον έλεγχο του βάρους σας

Κατά την διάρκεια των διακοπών υπάρχει η τάση να αγνοείτε όλες τις δίαιτες, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων φαγητού που σερβίρονται τόσο απλόχερα. Είτε προπονείστε για έναν μαραθώνιο είτε προσπαθείτε να επιστρέψετε σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, είναι σημαντικό να παραμείνετε αφοσιωμένοι στην άσκηση και στην υγιεινή διατροφή. Δεν μπορείτε να τρώτε 2.000 θερμίδες επιπλέον και να περιμένετε το σώμα σας να αντιδράσει σωστά. Παρακολουθώντας την θερμιδική σας πρόσληψη θα βοηθηθείτε να διατηρήσετε το βάρος σας εαν γνωρίζετε την καύση των θερμίδων κατά την άσκησή σας.

Παραμείνετε δραστήριοι!

Ακόμη και με την διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής, είναι σημαντικό να κρατάτε το σώμα σας δραστήριο ώστε να καίτε επιπλέον θερμίδες. Μην αφήνετε το κρύο να σας αποθαρρύνει από το τρέξιμο, απλά φροντίστε να παραμείνετε ζεστοί με την κατάλληλη ενδυμασία. Ένας άλλος διασκεδαστικός τρόπος για να παραμείνετε σε φόρμα και κοινωνικοί είναι να πάρετε έναν φίλο σας ή ένα μέλος της οικογένειάς σας και να γυμναστείτε μαζί. Εάν εχετε συνηθίσει να κάνετε αρκετή αεροβική άσκηση, σίγουρα θα μείωσετε την πρόπονηση σας γι αυτό χρησιμοποιήστε τα ψώνια των γιορτών ως ευκαιρία για λίγη επιπλέον γυμναστική. Το περπάτημα από μαγαζί σε μαγαζί είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να κάψετε θερμίδες!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ:

Γυμναστείτε μία ώρα την ημέρα κατά την διάρκεια των διακοπών. Ασκηθείτε για να κάψετε θερμίδες, να ανακουφιστείτε από το άγχος και να ανεβάσετε τις ενδορφίνες και την διάθεσή σας μέσω περπατήματος, τρεξίματος ή ποδηλάτου.

Αφήστε μια απάντηση