• info@thermida.com
  • Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή:12.30 εως 20.30 |Πέμπτη:09.00 εως 17.00

Μπορώ να ξεφουσκώσω μετά τις γιορτές

Η υπερβολή είναι συνώνυμο των διακοπών, είτε πρόκειται για φαγητό, για ποτό ή για εξόδους, αλλά δυστυχώς όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε ενοχές τον Ιανουάριο. Εάν πάρετε βάρος ή αισθάνεστε υποτονικοί μετά τις διακοπές, μια δίαιτα «κάθαρσης» μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να επανέλθετε.

Οφέλη

Σύμφωνα με τον ειδικούς υγείας, η διαδικασία της «κάθαρσης» μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη, γιατί λειτουργεί σαν επανεκκίνηση για το σώμα και το μυαλό σας. Ένα πρόγραμμα διατροφής καθαρισμού μπορεί να λύσει τις όποιες ανισορροπίες υπάρχουν, να σας δώσει περισσότερη ενέργεια, να αποφύγετε αλλεργίες και ασθένειες και να απομακρύνετε οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθένειας.

Χαρακτηριστικά

Μια τέτοια προσέγγιση μετά τις γιορτές περιλαμβάνει πολλά στοιχεία. Οι ειδικοί συνιστούν βαθιές αναπνοές ή ήπια γιόγκα, λήψη έξτρα παρθένου ελαιόλαδου το βράδυ για την τόνωση του ήπατος, κατανάλωση λιναρόσπορου, ενθάρρυνση εφίδρωσης μέσω της άσκησης ή σάουνας και κατανάλωση βιολογικών ή φυσικών τροφίμων.

Δίαιτα

Η αλλαγή της διατροφής σας είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο καθαρισμό. Συστήνεται η εξάλειψη γαλακτοκομικών, γλουτένης, κρέατος, οστρακοειδών, επεξεργασμένων τροφίμων, λιπαρών ξηρών καρπών, λαχανικών όπως πατάτες και ντομάτες, καρυκευμάτων, ζάχαρης, αλκοόλ, καφεΐνης και σόδας για σύντομο χρονικό διάστημα

Συμπέρασμα

Μια διατροφή κάθαρσης, θα πρέπει να γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη ειδικού. Παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα για την λήψη μέτρων κατά της υπερφαγίας των διακοπών μπορεί να είναι ευεργετικό, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι το σώμα χρειάζεται ένα πρόγραμμα καθαρισμού και θα πρέπει ένα τέτοιο πλάνο να χρησιμοποιείται με πολύ προσοχή και μόνο για λίγες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση