Ιστορίες Επιτυχίας >

Τα κιλά δεν αποτελούσαν ποτέ λόγος ανησυχίας για μένα, ούσα αθλήτρια καλαθοσφαίρισης και κάτοικος επαρχίας. Ταυτόχρονα, η σωματική διάπλαση ήταν αυξημένη με αποτέλεσμα να έχω εξοικειωθεί με μια πιο εύρωστη εικόνα σώματος. Ο αθλητισμός ήταν για μένα η βασική μου βοήθεια και δευτερευόντως η σωστή διατροφή, η οποία όμως βασίζονταν στα πρότυπα της Μεσογειακής διατροφής.

Ωστόσο, όταν οι μαθητικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν, αναγκάστηκα να μειώσω κατά πολύ τον αθλητισμό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αργή, αλλά σταθερή αύξηση των κιλών μου. Αυτό συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια του πρώτου έτους φοίτησης, που με βρήκε μακριά από το σπιτικό φαγητό. Έτσι, όταν απευθύνθηκα στην κυρία Μπαμπαρούτση είχα μια μικρή άρνηση στο να πάρω την επιπλέον βοήθεια της άσκησης και είχα ανάγκη κυρίως να βελτιώσω τις διατροφικές μου συνήθειες. Ευτυχώς, πέρα από το επιστημονικό κομμάτι η κυρία Ειρήνη μου έδωσε λύσεις προσαρμοσμένες στην φοιτητική μου ζωή, με αποτέλεσμα να καταφέρω να χάσω 30 κιλά. Όμως στη πορεία, τα μικρά χρονικά διαστήματα στασιμότητας με έβαλαν στη διαδικασία να επιταχύνω τη διαδικασία με τη βοήθεια της άσκησης. 

Πλέον, μαγειρεύω και γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα και έχω εκπαιδευτεί τόσο καλά που πλέον μου είναι εύκολο να διορθώνω τις όποιες ατασθαλίες κάνω κατά καιρούς... και ο επόμενος στόχος συνεχίζεται μιας και η συντήρηση είναι το επόμενο στοίχημά μου....

09/2016

"Μετά από πάρα πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες να απαλλαγώ οριστικά από τα παραπανίσια κιλά μου, απευθύνθηκα στο γραφείο της κ. Ειρήνης Μπαμπαρούτση με σύσταση και προτροπή της αδελφής μου. Ομολογώ ότι δεν  είχα μεγάλες προσδοκίες.

Το πρόγραμμα, σίγουρα η πιο ισορροπημένη διατροφή που έκανα ποτέ μου,  ήταν προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής και στις προτιμήσεις μου. Η αρχή ήταν επιτυχής ως προς την απώλεια βάρους.  Όσο προχωρούσε ο καιρός όμως, ο οργανισμός μου αντιστεκόταν και ενώ ακολουθούσα κατά γράμμα τις οδηγίες, δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα.   Επιμέναμε όμως στην προσπάθεια και σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχα την υποστήριξη της Ειρήνης που προσπάθησε με συνεχείς αλλαγές στο πρόγραμμά μου να «ξεκλειδώσει» τις αντιστάσεις του οργανισμού μου και να καταφέρουμε τελικά να χάσω 20 κιλά.

Το αδυνάτισμα για τους ανθρώπους που δεν τους βοηθάει ο μεταβολισμός τους όπως εγώ, εκτός από επαγγελματική βοήθεια, χρειάζεται υπομονή, προσήλωση στο στόχο αλλά και τη συνειδητοποίηση ότι η «δίαιτα» δεν είναι μία θεραπεία περιορισμένης διάρκειας για να γυρίσει πάλι κάποιος στις παλαιές του συνήθειες. Είναι ένας νέος τρόπος διατροφής που απαιτεί μεν μικρές θυσίες, μας κάνει όμως να νιώθουμε πολύ καλύτερα.

Εκτός από την ικανοποίηση που αισθάνομαι τώρα από τη νέα μου εικόνα, το ευχάριστο είναι ότι αφενός διατηρώ αυτό το βάρος για πάνω από ένα χρόνο και αφετέρου η στάση μου πλέον απέναντι στο φαγητό είναι σίγουρα πιο υγιής. Εύχομαι και ελπίζω να παραμείνει έτσι και ευχαριστώ πολύ την Ειρήνη για τη βοήθειά της σε αυτή την προσπάθεια."

09/2016

"Με δεδομένους τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μου, που είχε συσσωρεύσει αρκετό βάρος με το πέρασμα των χρόνων, και τα συχνά ταξίδια αναψυχής είχα αρχίσει να ταλαιπωρούμαι όχι μόνο από αυτό που έβλεπα σαν εικόνα, αλλά και από αυτό που βίωνα. Μέρα με την μέρα έβλεπα ότι δυσκολευόμουν να κάνω πλέον πράγματα, που πριν δεν με απασχολούσαν καν, όπως να ανέβω μία σκάλα ή να περπατήσω τους δρόμους των πόλεων που επισκεπτόμουν αρκετά συχνά. Ξεκίνησα να αθλούμαι, λοιπόν, προκειμένου να χάσω βάρος αλλά και να νιώσω την τόσο γνωστή ευεξία, που προσφέρει η άσκηση. Ωστόσο, ένιωθα ότι το είχα ξεκινήσει λάθος, αν όχι ανάποδα. Ο οργανισμός μου αδυνατούσε να ανταπεξέλθει με αυτό το βάρος. Ο προπονητής και προσωπικός μου φίλος βλέποντας την δυσαρέσκειά μου μού πρότεινε την Ειρήνη. Ήμουν αρκετά αποφασισμένη, όταν πήγα στο γραφείο της, αν και αν κάποιος μου ζητούσε να προβλέψω το μέλλον ποτέ δεν θα μπορούσα να το κάνω με επιτυχία εκείνη την στιγμή. Πιστή στα προγράμματα διατροφής και στις συμβουλές της, έβλεπα από τις πρώτες συναντήσεις κιόλας διαφορά στην προπόνηση και στην καθημερινότητά μου. Ευτυχώς, για εμένα, η Ειρήνη με βοήθησε να εντάξω όλη αυτή την προσπάθειά μου στους ρυθμούς ζωής μου, χωρίς να στερηθώ την διασκέδαση, τις κοινωνικές υποχρεώσεις, ή τις μικρές απολαύσεις που ήθελα να έχω σε κάθε προορισμό μου. Πλέον, έχω εκπαιδευτεί από την ίδια για σωστές επιλογές στην διατροφή και συνέπεια στην άσκηση και συντηρώ το νέο μου βάρος."

08/2016

"Ήξερα ότι είχα χάσει τον έλεγχο με τα κιλά μου, αλλά δεν ήταν το μοναδικό μου άγχος, ως χορτοφάγος είχα την ανησυχία αν θα μπορούσα να τα καταφέρω με τις δικές μου διατροφικές προτιμήσεις. Έψαξα αρκετά στο διαδίκτυο και αφού πήρα αρκετά τηλέφωνα, επέλεξα την Ειρήνη με βάση το βιογραφικό της και τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκε στο τηλέφωνο. Ένιωσα ασφάλεια και δεν είχα άδικο. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έχανα βάρος έχοντας στη διάθεσή μου τέτοια ποικιλία γευμάτων και συνδυασμών. Ταυτόχρονα, είχα απίστευτη ενέργεια για να αντεπεξέλθω στις αυξημένες εργασιακές μου απαιτήσεις και παρά την αργή, αλλά σταθερή απώλεια βάρους δεν ένιωσα ούτε στιγμή την ανάγκη να εγκαταλείψω την προσπάθεια... Είχε γίνει πλέον τρόπος ζωής. Συνεχίζω ακόμα την προσπάθεια μου, γιατί θέλω να βελτιώσω ακόμη περισσότερο την εικόνα του σώματός μου ενώ με την παρότρυνση της ίδιας, απολαμβάνει και ο σκύλος μου περισσότερες βόλτες."

10/2012

"Είχα πάει σε πολλούς διαιτολόγους. Όλοι μου λέγανε πως με τα ωράρια που δουλεύω και την υποχρέωσή μου να τρώω βράδυ, δεν θα δω γιατρειά. Δοκίμαζα διάφορα, δίαιτες από περιοδικά, "συστάσεις" από φίλους, συμβουλές από γνωστούς. Μέχρι που μου τράβηξε το ενδιαφέρον η αλλαγή βάρους και διάθεσης μιας συναδέλφου από τη δουλειά, η οποία με παράπεμψε στο «Θερμίδα». Και η Ειρήνη, χωρίς να απογοητευτεί από τις συνήθειές μου, χωρίς να με αποπάρει και -κυρίως- χωρίς υστερία, μου έφτιαξε ένα πρόγραμμα που ταίριαζε αποκλειστικά σε εμένα. Η διαιτολόγος διερεύνησε τις διατροφικές μου συνήθειες, το ιατρικό μου ιστορικό και τον τρόπο ζωής μου και μου έδωσε επιλογές ευέλικτων γευμάτων και σνακ που μου ταίριαξαν απόλυτα και με βοήθησαν στο να τα καταφέρω. Με απλές συμβουλές έμαθα το πως μπορώ να αποκτήσω μια ισορροπημένη σχέση με τη διατροφή, που πια ξέρω και μπορώ να εφαρμόσω στην καθημερινότητά μου".

10/2012