Ειρήνη Μπαμπαρούτση, Ph.D.

Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Θερμίδα’

Ειρήνη Μπαμπαρούτση

Η Ειρήνη Μπαμπαρούτση είναι Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στο τομέα της «Διατροφής & Άσκησης».

Τα τελευταία 10 χρόνια δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο χώρο της Αθλητικής Επιστήμης της Διατροφής, παρέχοντας διατροφικές συμβουλές σε μερικούς από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες αθλητές πολλών αθλημάτων μεταξύ των οποίων είναι ο στίβος, το τρίαθλο, η ιστιοπλοΐα, η καλαθοσφαίριση, η αντισφαίριση και το ποδόσφαιρο.

Από το 2001-2010 υπήρξε επιστημονική συνεργάτης – Διατροφολόγος της Εθνικής Ομάδας Στίβου (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.). Κατά το χρονικό διάστημα 2002-2004 συνεργάστηκε με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και με την Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Την περίοδο 2003-2009 συνεργάστηκε σαν επιστημονική συνεργάτης – Διατροφολόγος με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Π.Γ.Σ.), ενώ από το 2007 συνεργάζεται με τη Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε όλους τους διαιτητές της Super League.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά Ελληνικά και διεθνή συνέδρια Διατροφής και Αθλητικών επιστημών καθώς και σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, την τελευταία δεκαετία, έχει εκπονήσει πολλές διατροφικές παρουσιάσεiς σε συνέδρια, ημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές για θέματα «Κλινικής και Αθλητικής Διατροφής», με στόχο την επιστημονική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις πρόσφατες εξελίξεις στον επιστημονικό τομέα της Κλινικής και Αθλητικής Διατροφής. Στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού αρθρογραφεί τακτικά στα περιοδικά «RUNNER», «M-BIKE», «Τηλεθεατής», «Forma», «Elle» και στους διαδικτυακούς τόπους www.aixmi.gr, www.triathlon.gr, www.diaitisia.gr.

Από το 2001 συνεργάζεται με την πολυδύναμη διαιτολογική μονάδα “MediSlim” στο Αγρίνιο ενώ από το Φεβρουάριο του 2008 είναι ιδρυτής και επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού γραφείου ‘Θερμίδα’, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες διατροφής με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων διατροφικής παρέμβασης και τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδολογίας και Αθηροσκλήρωσης, του Ε.Λ.Ι.Ο.Σ. και του Ενιαίου Φορέα Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Τέλος έχει υπάρξει και η ίδια αθλήτρια Στίβου με εθνικές διακρίσεις στην κατηγορία των Κορασίδων και Νεανίδων σε Πανελληνίους Διασυλλογικούς αγώνες το 1993.

Στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής εκπονήθηκαν οι παρακάτω επιστημονικές δημοσιεύσεις:

  • Babaroutsi E, Magkos F, Manios Y, Sidossis LS. «Body mass index, calcium intake, and physical activity affect calcaneal ultrasound in healthy Greek males in an age-dependent and parameter-specific manner». J Bone Miner Metab. 2005;23(2):157-66. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15750695
  • Babaroutsi E, Magkos F, Manios Y, Sidossis LS. «Lifestyle factors affecting heel ultrasound in Greek females across different life stages». Osteoporos Int. 2005 May;16(5):552-61. Epub 2005 Feb 2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15688124
  • Magkos F, Manios Y, Babaroutsi E, Sidossis LS. «Contralateral differences in quantitative ultrasound of the heel: the importance of side in clinical practice». Osteoporos Int. 2005 Aug;16(8):879-86. Epub 2004 Dec 7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15586269 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15688124
  • Magkos F, Manios Y, Babaroutsi E, Sidossis LS. «Development and validation of a food frequency questionnaire for assessing dietary calcium intake in the general population». Osteoporos Int. 2006 Feb;17(2):304-12. Epub 2004 Sep 10. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15368091
  • Magkos F, Manios Y, Babaroutsi E, Sidossis LS. «Quantitative ultrasound calcaneus measurements: normative data for the Greek population». Osteoporos Int. 2005 Mar;16(3):280-8. Epub 2004 Jul 6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15241583


Θοδωρής Μπαμπαρούτσης, M.Sc.

Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

Θοδωρής Μπαμπαρούτσης

Ο Θοδωρής έχει 12 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού και ειδικότερα σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μερικές από τις διοργανώσεις που συμμετείχε σαν υπεύθυνος σχεδιασμού προσωπικού είναι 3 θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Πανασιατικοί Αγώνες και Αγώνες Κοινοπολιτείας.

Αποφοίτησε από το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνέχισε τις σπουδές του ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού στο πανεπιστήμιο του Loughborough στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε σαν σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού για λογαριασμό διεθνούς εταιρίας συμβούλων παρέχοντας συμβουλές υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού στους Αγώνες Κοινοπολιτείας Δελχί 2010 που οργανώθηκαν στην Ινδία.

Από το 2008 είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης του διαιτολογικού γραφείου ‘Θερμίδα’.Ειρήνη Κιοσέ

Υπεύθυνη γραφείου ‘Θερμίδα’

Ειρήνη Κιοσέ

Η Ειρήνη είναι τελειόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2009 εργάζεται στο ΄Θερμίδα’ σαν υπεύθυνη λειτουργίας του γραφείου.

Είναι το χαμόγελο που συναντάτε όταν μας επισκέπτεστε αλλά και η ζεστή φωνή του ‘Θερμίδα’ όταν μας καλείτε στο τηλέφωνο.

Έχοντας μάθει πολλά από τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής, είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντήσει στις απορίες σας και να σας υποστηρίξει σε κάθε φάση εκτέλεσης του προγράμματος διατροφή σας.